Svininfluensan

Så var det åter måndag. J är på jobbet, juniorette sover i vagnen och jag sitter vid datorn.
Öppna förskolan öppnar idag, tanken är väl att så småningom ska jag och juniorette masa oss dit och träffa förortsföräldrar och små förortsbarn. Men just nu vete 17, all denna skrämselpropaganda om den livsfarliga och DÖDLIGA Svininfluensan har till och med fått mig bli lite avvaktande...

Min utgångspunkt är och har hela tiden varit att skrämselpropagandan är ett sätt för tidningarna att sälja lösnummer. MEN jag blir lite fundersam på att släppa in juniorette i ett rum fullt av potentiella smittohärdar av den fruktande svininfluensan...

Jag och juniorette avvaktar nog en eller ett par veckor tills vi drar till öppna förskolan. Jag vill se vart allt landar först. Min misstanke är att allt bara är väldigt väldigt väldigt uppbåst och hypat. Men man kan aldrig vara säker...


Dagen efterLugnet har åter lagt sig. Släktingarna har återvänt tillbaka hem och vi pustar ut efter helgens ståhej. Gårdagen var det fullt stå hela dagen. Juniorette klarade av dagen med bravur. När det kom till presenter så var det som vanligt pappret och snörena som var mer intresssanta än innehållet.Men visst är det kul att få en egen bil när man fyller ett! En klart hit!


Söndagen har förövrigt gått i trädgårdens tecken. Det har klippts gräs och planterats blommor. Några av aktiviteterna (läs gräsklippningen) var sådana där måste saker som vi skjutit på en eller ett par veckor för mycket. Men när man var igång med gräsklipparen var det skönt att få sin dos av mentalavkoppling i en timme, dessutom ser tomten numer ut som den tillhör ett fungerande hem än ett ödehus... :-)

1års kalas

Idag är det den stora dagen... Ja iaf den stora kalasdagen, juniorettes riktigt stora dag infaller inte förrens i mitten på nästa vecka.

Halva släkten har kommit upp från de djupa skogarna i småland och den andra halvan är på väg till oss från grannförorten. Fullt hus med andra ord, hela helgen, gasen i botten!

Ska försöka uppdatera i eftermiddag med lite bilder på födelsedagsbarnet.

Bror duktig

Shit vad man hinner med mycket bara man får tummen ur. Under förmiddgen har jag ringt BVC  eftersom D-dropparna är slut, ska upp och hämta dom i eftermiddag. Sen var det dags att ringa banken och fixa lite med lånet och tillslut jobbet och snacka med ekonomitanten. Dessutom har jag och juniorette haft en underbar morgon. Life is sweet!

Förändring

I förmiddags kom kompis förbi med fika. Vi satt oss till bords medan juniorette sov förmiddag. Kompis är ruskigt trött på sitt arbete och är inne på att växla spår.
Jag tycker det är sunt då jag lämnade  firman för länge sen och växlade spår redan år 2001- 2002. Han vill starta sportaffär eller bli gympalärare. Jag peppade hårt för alternativ nummer 2, då jag tror att han kommer att passa som handen i handsken för det jobbet.

Nu ska jag ut på nätet och leta fram lite information till min vän. Han behöver nämligen en ordentlig men välmenad knuff i ryggen om han ska våga sig ut på okänd mark.

Besök av lillebror aka farbror stoj och stim

Lillebror kom över och hälsade på idag. Jag och juniorette tog oss en promenad i det strilande ösregnet för att möta honom vid bussen. Det uppskattades av lillebror, han hittar inte så bra här ute i skogen.

Dagen har varit full av lek och stoj, ibland är det skönt när någon annan står för stimmet och stojet. Jag själv har delvis suttit brevid som en betraktare. Det är en sådan batteriladdare när juniorette fyrar av sitt lyckligaste lyckoskrik följt av tjutande skratt. Jag tänker mig att lillebror var i behov av att få ladda sina batterier idag. Det har synts i ögonen på de båda att de stortrivs tillsammans. Jag själv blir bara varm i kroppen av att få dela med mig av mitt lyckobatteri till någonannan.
Trött

Jag och juniorette är trötta idag, natten funkade bra, men damen behagade att vakna klockan 06:00 imorse. Morgonen är inte riktigt min favorittid på dagen. Det var bara att gå upp, göra välling och sätta på tv:n.

Dagen har sedan gått i matvägrarens tecken. Juniorette har ätit sparsamt, välling och lite fruktpuré har gått ner, men inget annat. Sovit förmiddag gjorde hon oxå sparsamt, typ 30-40 minuter.

Nu sover hon äntligen eftermiddag och jag hoppas på att hon vaknar upp som en pigg och glad tjej och inte som ett litet surkart som hon har varit större delen av dagen.

  

Jag är beroende...

Sysslolös som jag är om dagarna (alting är relativt...) surfade jag in till Sverigesradios humorförråd. Efter lite rotande och slölyssnade hittade jag helt plötsligt nålen i höstacken, pärlan i gröten, chipset i påsen kalla det vad du vill...

Mitt nya beroende och min absolut största idol är härmed Thunder! (från programet: Mammas Nya Kille)
Under hela morgonen, förmiddagen och nu eftermiddagen har jag lyssnat på Thunders upptåg och garvat så jag grina...

Morgonstund har guld i mun

Jag vaknade nog till ett av de bästa jag nu under min nästan ettåriga karriär som småbarnsförälder har upplevt. Någon låg brevid mig i sängen och strök sin hand genom mitt hår, sedan ner till mitt ansikte. Små fina lätta beröringar, följt av någon som sa ett ett litet förnöjt "mmm bup".

Jag slog upp mina ögon, brevid mig låg juniorette och försökte försiktigt väcka mig. Inget klapp i ansiktet, dra i näsan eller håret, utan nätta fina rörelse för att jag skulle få vakna i lugn och ro...

Kan det bli bättre???

Kaminmannen

Söndagen gick fort som 17, juniorette har spårat ur totalt i sina sovrutiner, eller så håller hon på att skaffa nya. Jag och J har påtat i trädgården under eftermiddagen.

Problemet som jag haft idag är att jag går som katten runt het gröt...
Tidigare i veckan fick vi hem 4 kubik ved. Ute är det fortfarande någorlunda varmt... Men det har börjat klia i de små pyromanfingrarna... Jag vill börja elda i vår fina kamin snarast!

J påtalar hela tiden hur varmt det är inne. Jag går i smyg och öppnar lite fönster och skruvar ner termostaten på värmepannan...  
Är det inte lite kallt inne frågar jag försiktigt, kanske skulle vi ta och elda lite?

Jag har försäkerhets skull redan travat ved inne i kaminen, allt är förberett och klart för antändning. 

Men nej...J är inte alls sugen på att sätta fyr och få upp värmen i huset med en mysig och sprakande eld... Hon går isället bort till de smygöpppna fönstrerna, stänger dom, sedan vidare till pannan och skruvar upp värmen. Så, nu känns det redan lite varmare var hennes kommentar!

Jag börjar känna mig som Kaminmannen.

Ny header!

Äntligen efter mycket om och men  så har jag gjort en header som jag iaf är hyffsat nöjd med. Nu är det färgsättningen på bakgrunden som jag håller på att fundera på. Känns inte riktigt hundra än, men jag är på g...

Har meckat om lite med headern... Feedback tack... :-)

Den nuvarande:
Nr. 1


Nr. 2


Nr. 3


Nr 4


Ja, vad säger ni???

Intensiv dag

Fröken vaknade med ett larmet påslagen 06:30, ingen sovmorgon här inte... Det var bara att masa sig ur den varma sängen och upp till köket för att göra välling. Juniortte lugnade sig efter vällingen och vi mös i kapp i soffan framför morgontv respektive reklampauser.

Redan klockan 10 somnade juniorette och sov sin förmiddagslur. Jag passade på att ta hand om resterande 2 kubikmeter ved.  Vilket slitgöra. men nu är det gjort!

Juniorette vaknade klockan 11 och då var det dags för lek och bus. Hon var på ett strålande humör men redan runt 12 började hon bängla och ingenting dög. Ingen mat skule hon ha, inget att dricka, inte vara på golvet, inte vara i famnen, inte leka, inte ta det lugnt.... Vad gör man???

Jag klädde på henne stoppade ner henne i vagnen och så bar det ut på promenad, 15 minuter senare sov junorette....Den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Tyckte att vi fått upp lite rutiner så att dagarna funkade...Det tyckte tydligen inte juniorette.

Nedan är gårdagens inköp.

Ny pyamas


Ny body


och till sist ny outfit


J kom hem tidigare idag med världens bästa överaskning... Sweeeeet!


Träskalle?

I förrgår fick jag  för mig att beställa ved till den kallare perioden av året. Efter mycket letande hittade jag ett företag på nätet som hade okej pris och verkade pålitliga. Det enda man behövde göra var att fylla i ett formulär på nätet så skulle veden levereras till dörren. Sweet!

Idag knackade det på dörren. Det var farbror lastbilschaufför som hade kommit med veden. Han frågade vart han kunde lasta av någonstans. Jag pekade ut platsen där jag ville ha lasten. Det visade sig att 4 kubikmeter ved var ganska mycket ...  Ser inte så mycket ut på bilden, men varje kasse är 2 kubikmeter.
 Särskillt om man själv, efter allt var avlastat, fick springa fram och tillbaka till vedboden för att stapla upp all ved... Så det var min kväll i runda slängar. Jag har sprungit som ett jon, fram och tillbaka och imorgon fortsätter spektaklet. Jag har nämlligen 2 kubik kvar att stapla iordning.
 
  

Nu får vi se vad morgondagen har att erbjuda. Har hört att man kan få ont i kroppen av fysiskt arbete, lägg även till en trasig rygg och en halvkass arm i ekvationen.

Spik i foten...

Känner mig relativt okej i kroppen idag, armbågen är lite svullen med skrapsår och ryggen gör ont i vissa lägen. Men det är okej, det kunde varit värre...

"Smärtan är människornas store lärare"
- Marie von Ebner-Eschenbach

Jag bara hålla med och säga...MMmmm, jag kommer aldrig att gå upp på en bergskanlle med våt mossa...

Det var gårdagens lärdom...

Schhhhwwwup!!!! KAPAOW!

Så har man gjort det...Jag var ute med juiorette på tomten, hade henne på armen och vi småpratade och tittade på buskar och träd. Allt var frid och fröjd...

Vi kommer till en liten bergsknalle och jag tänker: Här får man nog vara försiktig det kan va ha...
Schhhhwwwup!!!!

Jag känner hur jagoch juniorette lyfter från marken, i slow motion hamnar vi i vågrätt läge... Hjärnan går på högvarv, skydda juniorette så hon inte slår sig...skydda juniorette så hon inte slår sig...skydda juniorette så hon inte slår sig...

KAPAOW!
Jag landar vågrätt med ryggen som krockkudde, juniorete tryggt i min famn, landar mjukt... Jag landade inte mjukt... Luften gick ur mig och en tiondel kändes som en minut. Hade juniorette gjort illa sig? Nope inga synliga skador, skönt...

Hade jag gjort illa mig?? och isåfall om jag gjort illa mig vad fan gör man då? Tänk om jag inte kan röra mig?
Jag reste sakta på mig och drog in luft i lungorna igen... H-vete vad ont i ryggen jag fick...

Alla mina delar satt kvar och kroppen fungerar något sånär som den gjort tidigare... Är bara så glad att inte juniorette fick ta del av smällen på det sätt jag gjorde...  

Det som inte dödar, härdar säger dom, men jag vete fan... Kommer bli hård som fan efter den här smällen...

Vi vill också gå i flock!

Jag och juniorette tog en promenad till det lokala köpcentrumet. Från skogen till

civilisationen. Det blev ett litet wake up call för mig. Här ute i skogen lever jag och juniorette i vår lilla bubbla. Vi leker käkar, och bara chillar tillsammans under dagtid.Men när jag kom upp i centrum så upptäckte jag andra människor med barnvagnar, allt för ofta mammor med sina barnvagnar och dessutom i flock... Då kände jag plötsligt ett sting av saknad, någon att ringa till under dagen, kommer  över på en fika etc. Lägg nu till i detta att jag bara varit hemma en knapp vecka själv med juniorette.

Jag anade att detta skulle ske, så jag har redan varit lite i framkant och frågat mig för på lite olika forum (antar att det är vägen att gå...) om det finns några andra peppalediga snubbar som skulle kunna tänka sig att hänga lite nu när man ändå är ledig. Men inte en käft har hört av sig... Det tycker jag är riktigt skumt... Jag antar att jag inte är ensam i denna situation... Men vad ska man göra?

Ska ta mig i kragen och masa mig iväg med juniorette till öppna förskolan någon dag och se om någon vill leka med oss...

Jag och juniorette vill också gå i flock!


Kaffe & Spotify

Medan juniorete sover återupptäckte jag Spotify för en stund. Det går snabbt att fastna i musikträsket. Jag gick ner mig ganska snabbt och sitter nu och lyssnar på musik som jag inte hört på länge.

Den ena låten leder mig vidare till en annan låt med en annan artist. Den artisten i sin tur har gjort ett projekt med en annan, som i sin tur har spelat in en låt som... Ja ni fattar, musiktok som jag är så är jag fast...igen...
Har haft ett uppehåll från Spotify en längre tid, just på grund av detta. Jag kan sitta i timmar och gröta ner mig i musikträsket... Nu är jag där igen..återfall...

Förortsfarsan rekommenderar: Faith no more - The very best definitive ultimate greatest hits collectionBackpacking med småbarn

Läste precis en artikel på Allt om barn om ett par som backpackat sig genom Asien tillsammans med sin ettåring.  Jag blir så sjuuukt avundsjuk!

Det skulle vara den totala drömmen att bara dra iväg, hela familjen förort på ett plan till Asien. Vetskapen att kunna vara borta ett par månader och bara resa och njuta i sol och värme...SWEEEEEET!!!!Men...

Nu är läget så att jag vete 17 om jag skule våga dra iväg med lilla juniorette. Trodde inte att jag skulle vara så hönsig, men när det gäller att åka iväg till andra länder, leva spartanskt och dessutom inte ha full koll på läget hela tiden så får jag nog lite kalla fötter. Själv, inga problem, men som sagt med juniorette så vete 17.

Vi har pratat om att göra en testrunda nästa år ner till medelhavet eller nått bara för att se hur det funkar när man reser med barn. Men efter det så lovar jag att juniorette ska få åka ut i världen med sina föräldrar och skaffa sig nya intryck!

Juniorette aka fröken propeller

Natten har varit tuff för alla inblandade. Juniorette har haft ont i magen och legat i vår säng nästan hela natten. Halvkul när man vaknar och upptäcker att man har en rumpa under näsan, som dessutom under nästa tiondel väcker halva kvarteret med salut...
Skönt för juniorette att lätta på trycket, mindre skönt för näsans ägare...

Juniorette har snurrat som en propeller i vår säng under hela natten. J tror jag knappt fått en blund. Kul att behöva gå upp på morgonen och dra till jobbet vimelkantig av trötthet. Jag vet hur det är sådana dagar, been there done that, got the t-shirt.

Jag och juniorette vaknade vid åtta och som vanligt gick vi upp och såg på morgontv, respektive reklamavbrotten.


Lugnet efter stormen

Lugnet har lagt sig i huset ute i skogen. Det har varit fullt ös när en av mina barndomskompisar dök upp med sin familj. Tre grabbar med mycket spring i benen. Den minsta är några månader äldre än juniorette. Det blev lite som en testrunda inför skarptläge. Deras junior kan redan gå och nå. Hoppsan hejsan så hade han klättrat upp på tvbänken...

Jag och J tyckte att vi hade barnsäkrat ganska okej innan, men nu blir det till att ta ett extra varv i huset. Sedan blir det väl till att bjuda in junior med familj för att se vad vi glömt inför junioretttes premiärtur på sina apostlahästar.

Men det blir iallafall en anlednig för återträff. :-)

I väntans tider

Juniorette sover sin skönhetssömn och jag och J har gått runt i huset likt en stor städorkan. Allt glänser och skiner som om det vore nytt igen. Skönt!

Vi väntar besök av mina gamla barndomskamrater med familjer i eftermiddag. Det är lite speciellt då vi nu sakta börjar hitta tillbaka till varandra efter ett par års tystnad. I ungdomsåren var vi som bröder, sen skiljdes vi åt då våra liv tog olika vändningar.

Jag gjorde ett aktivt val i mitten på de 20. Jag var klar med mitt förflutna och orkade inte älta fester som jag gått på under mina sena tonår... Vi levde i det förflutna.

Kanske var det en paus från varandra som behövdes?
Nu känns det bara så nice att ha börja att hitta tillbaka till mina bröder igen. Jag har saknat dom!

Det börjar arta sig

Nu känner jag mig halvklar med designen, lite kvar att göra men som sagt, det börjar arta sig...

Dagen har förflutit i makligt tempo. Skönt att ha J hemma igen efter tredagars veckan som gått. Har faktiskt känts riktigt skumt om dagarna när hon inte varit hemma. Vi har ju varit hemma tillsammans sen i början på juni. 

Ikväll ska vi slå på stort och titta på "nya" Lost säsongen. Vi hittade dvdboxen för 250kr på Åhlens, riktigt bra pris! Både jag och J är totalt inbitna på Lost. Jag missade när säsong 4 gick på tv i höstas, barn, sena tv nätter och jobb rimmade ganska illa...  Men nu är väntan slut och förväntningarna är skyhöga!Tilläggskommentar ett par timmar senare...
Antiklimax är nog det rätta ordet... Döm av min förvåning när vi uppptäckte att vi redan sett säsong 4.... Det var 5an som gick i höstas. Jaja, Lostbitna som vi är så började vi se om säsong 4. Bra uppvärmining inan säsong 5 släpps på dvd.

Pappaledighet, en självklarhet?

Att vara pappaledig är nog inte ett självklart val för många killar.  Jag har till exempel tre kamrater i min vänskapskrets som har frånsagt sig pappaledigheten och lämnat allt ansvar till mamman. Den officiella anledningen är att dom inte har råd. Den inofficiella anledningen är att dom inte orkar...

Visst, det är inte alltid supersoft och jättelätt att vara hemma och sköta markservicen, men det är ett supertillfälle att lära känna sitt barn! Dessutom får man ju känna på lite hur modern har haft det de året som gått, medan man själv gick till jobbet.

Jag har svårt att förstå hur man kan välja bort sin pappaledighet med motiveringen att man inte orkar. Då är man lite ute och cyklar tycker jag.

Jag är iallafall jävligt glad att vi har tagit oss möjligheten att även jag ska få vara hemma ett år med juinorette. Visst vi har precis skaffat hus och har utgifter vi med. Men grejen är den att vi tar oss råd. Vi prioriterar att juniorette ska få sina två första år hemma. Allt annat får väl komma på efterkälken, så länge vi har mat och kan betala räkningar så är det okej.


Ha överseende

Ni får lov att ha överseende med bloggens utseende. Jag håller på att mecka lite så den kommer se ut som skit ett tag till. Vet inte ens om jag ska ha "Headern" där det står Förortsfarsan -Projekt pappablogg-. Skulle vilja ha en bild på juniorette någonstans oxå...

Ge mig respons, ska headern vara kvar eller ska jag skicka den åt fanders?
Jag får snart se mig som en slagen hjälte och leja ut det är jobbet... Har suttit här i några dagar nu och försökt få till det.

-Over & Out-

Skitsnack!

Nu är det ingen lek längre, min ack så söta dotter har nu förvandlats till en bajsproducerande skitmaskin. Att den lilla kroppen kan producera dessa mängder...

Har tidigare hört att "Fina flickor bajsar inte..."
I mitt tidigare liv så okej, då kunde jag väl gått med på det, men nu vet jag bättre....
Min fina flicka bajsar i mängder och det är ju pappa som får ta hand om det som produceras... Att så mycket kan komma från en sån liten kropp. Det förblir ett mysterium...

Gnällig

Juniorette vaknade 07:15 imorse, sweet, sovmorgon... Tyvärr vaknade hon på fel sida. Hela morgonen har det gnällts och buffats . Välling har hjälpt för stunden, morgongröten ratades direkt.

Det är nog en superomställning att jag är hemma själv med henne och inte J som brukligt. Men, men en bra karl reder sig själv...eller nått...

Morgonen och förmiddagen har tuffat på i maklig takt. Nu sover iaf det lilla livet i sin vagn på verandan. Skönt för henne, hon var ordentligt trött.

Sen var det det här med min nya bloggs design. Att det ska vara så inåt h-vete svårt att fnula till en vettig design. Det tar lixom emot lite och sätta sig med photoshop och fixa en schysst header till bloggen, dessutom har jag för tillfället en kraftig idétorka. Just nu får bloggen vara lite grön och skogig...  

Regntunga skyar

Idag har det varit en kalasdag!
Runt omkring oss har de stora svarta(med betoning på svarta) molnen tonat upp sig. Rakt upp, ovanför vårt lilla hus i skogen har det varit klarblått. Så otroligt nice, jag skarattade lite inombords då jag tänkte på de som befann sig under de svarta molnen... Det skulle jag inte ha gjort...En timme senare brakade helvetet lös, åska, blixtar och spöregn... Det var bara till att stänga av datorn och tvn. Jag och juniortette fick gå in. Vi la oss istället på golvet i hennes rum och lekte med dockor. Det var riktigt nice det oxå, medan åskan mullrade och regnet smattrade mot fönstren. Pappaledighet is da shit!

Ny design

Jag blir så trött... När jag äntligen hade fått till en schysst design på min gamla blogg så gick allt åt h-vete... Bara att börja om på ny kula.

Jaja vi får väl se hur länge det dröjer tills min nya design är klar, timmar? dagar? år???

Arla morgonstund

Idag vaknade juniorette tidigt... väldigt tidigt... Upp med tuppen, eller snarare med J som var tvungen att gå upp tidigt och åka iväg på kick off. Klockan 06:45 gick jag och juniorette ur sängen och hälsade en ny dag välkommen...

Klockan 06:45 kan tyckas vara en human tid, men det kan jag tala om att det är det inte när man har en dotter som brukar sova till 08:30. Men det är väl bara att gilla läget.

Morgonen har gått finemang och vi har myst framför morgontv hela morgonen. Jag tittar på programmet, medan juniorette blir som förstenad av fascination när reklamen kommer, så har hon alltid varit, reklam eller musik det är hennes grej det. Då stannar hennes värld upp...

Under förmiddagen har juniorette även hunnit med att sortera mina och J:s skivor, i bokstavsordning förstås...


Premiär

Jag har haft min blogg på Blogspot tidigare(http://forortsfarsan.blogspot.com/), men när saker och ting inte funkar som jag vill så går jag andra vägar,så har det alltid varit och så kommer det att förbli...

Jag har ett projekt som kommer att sträcka sig ett år framöver. Jag är pappaledig och kommer dokumentera mitt år med juniorette genom att blogga mig igenom pappaledigheten.

Jag tar med mig mina sista inlägg som jag gjorde igår och idag till mitt nya "hem".
den 12 augusti 2009


Kommentarer

Tydligen har det inte gått att kommentera mina inlägg på ett bra tag. Jag håller för närvarande på att försöka styra upp verksamheten, men jag lutar åt att byta från blogspot till nått helt annat fungerande...

Tack Berit för att du gjorde mig uppmärksam på detta...

På återseende!


upplagd av Förortsfarsan | 17:05
Dagens aktiviteter

Jag har aldrig påstått att det ska vara lätt att vara pappaledig, men visst har tanken varit att det är rätt så glassigt att få vara hemma och glida ett år tillsammans med sin dotter.

Jo tjena, glida var just rätt ordval...

Dagens schema
-Haft juniorette i famnen då hon blev ledsen när mamma gick till jobbet. Ville prompt bäras, inte sättas ner på golvet...

-Försökt matat damen, blandat resultat (brukar gå så lätt, men icke!). Nu är det mat i halva köket och på juniorettes kläder... Bra jobbat där...

-Förmiddagsnattningen i egen säng, gick väl sådär... Tog ca 50 min...

- Haft juniorette i famnen (ca 45 min)när hon vaknade efter 30 minuter... Kinkig liten dam...

-Juniorette har plockat ut alla skivor hon kom åt, dvs tre hyllplan... Jag har plockade i...

- Fullt ös medvetslös med racande runt huset, lite bus måste ju in på dagens aktiviteter oxå...

-Promenad i ca 1½ timme. Ruskigt skönt, vi stötte dessutom på en stoooor älg...

-Käka igen, lite softande efter det.

-Dax för eftermiddagslur... Promenad ca ½timme för att få henne att somna i vagnen. Kommer hem och hon vaknar givetvis direkt... Går fram och tillbaka på verandan (ca 15 min) med vagnen tills hon somnar...

-Förortsfarsan får en liten stund av egentid...

Det här ska absolut inte uppfattas som nått gnäll. Det är mer ett uppvaknande för mig. Vi har varit bortskämda hela sommaren, från mitten på juni så har både jag och J varit hemma och det var en stooor skillnad att vara hemma själv och ta hand om den lilla damen.


upplagd av Förortsfarsan | 15:56
Promenad


Jag och juniorette gick en liten promenad precis. När vi promenerade som bäst stod plötsligt en älg framför oss och den var stor, riktigt stor. Lika plötsligt som den kom försvann den in i skogen igen.


upplagd av Förortsfarsan | 13:55 |Premiär

Så var det tyst i huset. Juniorette sover, J är på jobbet och jag sitter här framför datorn. Känslan som infinner sig är faktiskt ganska rogivande. Missförstå mig rätt nu... Det är ju inte så att jag tycker det är skönt att J är på jobbet men nu är det som det är och på det hela taget är det ganska nice.

Det som genast slog mig nu på morgonen är att allt tar så mycket längre tid när man är själv... Eller att det går inte att sitta vid datorn och vända bort blicken från juniorette mer än en tiondel, under den tiondelen hann hon riva ut x antal skivor från cd-hyllan, typ två hyllplan, som nu ligger i en hög på golvet. Jag får lite att städa och juniorette hade kul så länge det varade... :-)

Men nu sover fröken och jag ska slösurfa en stund.


upplagd av Förortsfarsan | 10:24 |
den 11 augusti 2009


Projekt pappablogg

Så var det dags, imorgon går starten för "projekt pappablogg". Tiden som gått sedan starten av Förortsfarsans blogg har varit lite som en uppvärmining för mig. Redan från början hade jag tänkt att den här bloggen skulle bli en dokumentation av mina och juniorettes dagar tillsammans.

I och med att jag nu blir ensam hemma kommer uppdateringarna att öka samt att jag ska försöka dokumentera in i minsta detalj juniorettes framsteg och vad vi har för oss om dagarna.

Måste även tipsa om en blogg, Hermans pappa. Det är en man i väntans tider. Herman väntas göra nedslag i början på oktober om jag fattat rätt...

Såg även genom Hermans pappas blogg att Allt om Barn söker bloggande pappor. Jag har bestämt mig för att pröva lyckan. Vi får se vad som händer.

upplagd av Förortsfarsan | 11:24


RSS 2.0