och så var julen förbi...

Mätt och belåten, trött men nöjd. Så var julen förbi denna gång...
Juniorette har varit i sitt esse hela dagen och slocknade tillslut som en belåten liten tjej.
Imorgon är det nya tag, vi har ett årsskifte att fira...

Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton i förorten, något försenad men julafton. Något ska man väl ha för att man har släkten spridd i det avlånga riket...
Har precis suttit och slagit in julklappar och lagt under granen. Första julen som jag och J skrivit julklappsetiketter och adresserat dem med mamma & pappa...stort...

Under kvällen har min far och hans fru varit förbi och lämnat julklapp till juniorette. För er som följt bloggen så vet ni att jag och min biologiske far har ett minst sagt krystat förhållande. Den här kvällen följde mönstret som spårats upp sen tidigare. Det var bara att dra en lättnandets suck när de åkt sin väg.

Just nu bortser jag från det som varit tidigare. Jag ger honom en chans, främst för juniorette så hon en dag kan få välja vad hon vill göra av relationen med sin biologiske farfar, eller pappaspappa som jag hellre vill benämna honom. Hon har faktiskt redan en riktig farfar som finns där för henne i vått och torrt, även om han inte är hennes biologiska!

Hemma igen!

Med näsan vänd norröver så återvände vi i eftermiddags till förorten. Julhelgen har förflutit i lugnt tempo, men både jag och J har jagat juniorette runt svärföräldrarnas hus då det fanns mycket att upptäcka för en liten juniorette.

Att gå i trappan var nog den populäraste sysselsättningen för juniorette julhelgen. Vet faktiskt allvarligt talat inte hur många gånger jag och juniorette har gått upp och sedan ner för trappan, lägger vi sedan ihop antalet gånger med J:s och juniorettes gånger så har vi nog gått i trappor så det räcker för hela år 2010!

Hoppas ni haft en skön julhelg. Jag har faktiskt saknat både er och bloggen!
Vi syns och hörs!

Näsan pekar söderut

Så, då var det mesta packat och klart!
Imorgon styr vi kosan söderöver och återkommer om ett par dagar. Internetandet blir det nog lite si och så med under julhelgen.

För övrigt vaknade juniorette upp vid 12 natten till idag, helt hysterisk! Det blev till att trösta och kolla på I drömmarnas trädgård mitt i natten. Så fort Macka Packa, Upsy Daisy, Igglepiggle och NinkeNonken dök upp så lugnade sig juniorette. Hon fick ett russin och sen satt jag, J och juniorette uppkrupna i soffan och mös framför I drömmarnas trädgård mitt i natten.

God jul på er om jag inte skriver nått innan dess!

Voddler

Det damp ner en invite till Voddler i min mail, som jag har väntat... Nu var det iofs lillebror som var snäll och skickade en efter påtryckning från sin käre storebror.

Måste säga att jag vid första anblicken blir lite besviken på filmutbudet, hade faktiskt förväntat mig mer. Men det är ju än så länge bara betaversion och jag vet att det kommer att bli fler filmer.

Kollade ett par minuter på en film och måste ju säga att det funkade super, schysst om man nu kan mecka ihop tv och dator så man kan streama filmerna till tv:n, skulle vara det optimala.


Pulkaåkning

Snö, snö, snö och åter snö...
Idag var vi ute med juniorette och åkte lite pulka. Det gick hem lika mycket som om man skulle ge en burk sand till någon som bodde i en öken...

Juniorette är inte särskilt nöjd över allt det där vita som numera täcker det mesta utomhus. Men hon har några år på sig...

Måsten

Dagen har gått åt till att utföra flera måsten...
-Inhandla starkvinsglögg -check
-Inhandla fika -check
-Inhandla en såinihelvetesstor snöskyffel -check
-Skotta hela långa uppfarten -check
-Dricka glögg, elda kamin och mysa framför en film tillsammans med J. -check

Det sista var inte ett måste utan bara en vanlig kväll i förorten. :-)

Imorgon är det pulkatajm med juniorette...

Nu snöar det igen...

Kyla

Idag har det varit kallt, riktigt kallt!
-11 grader ute, det gjorde att jag och juniorette höll oss inne i värmen hela dagen.

När juniorette somnat och J kommit hem från jobbet, passade jag på att gå ut och rasta av mig lite. Kallt, men fantastiskt fint!

Jag stod där i kylan och tittade ut över den disiga ängen, plötsligt kom det två ryttare ut ur dimman. Ett kodak moment, om det inte varit så att jag lämnade teleobjektivet hemma...






Skottdag!?

Natten till idag blåste det runt husknutarna så jag ett tag trodde att hela huset skulle fara iväg. Men imorse visade det sig att stormen "bara" blåst igen allt mitt arbete de senaste dagarna...

Det vara bara att klä på sig, pulsa ut i snön, hämta spaden och börja skotta uppfarten....igen...

Trött i kroppen och två överaskningar

Det är strålande härligt att vara husägare. Det är även strålande härligt att snön äntligen har kommit. Det är mindre härligt att skotta uppfarten som är låååååång med en underdimensionerad snöskyffel...två dagar på raken...

Men, men det är smällar man får ta. Känns i kroppen att man chockat den med härligt kroppsarbete.

Idag kom det två härliga paket på posten.
Paket 1 - Min nya fina ficklampa, jäääääääää!!!!



paket 2 - Chokladkaka från Marabou, ett varuprov på en chokladkaka som kommer ut i vår med smaken Caramelized almonds & sea salt.



Innan jag smakade var jag ganska tveksam till smaksättningen men efter att ha smakat  så måste jag säga att det var en klar 4 på en skala 1-5.


...och så kom äntligen snön...








R.I.P Mr. Mobile



1½ år fick vi tillsammans innan du drog din sista suck. Först hängde du dig och ville inte visa adressboken. När jag sedan försökte starta om dig så visade du bara din startbild.

Du var nog rätt okej ändå när du levde... Idag satte du livet till bara för att jag ska få köpa mig en Iphone...
Tack för tiden vi fick tillsammans och hoppas du får det bra i mobiltelefonhimlen.

Imorgon ska jag ringa och grina ut hos telia...

Det är mycket nu...

Så var det avklarat!
Vi har tjuvstartat idag med att plocka upp och klä granen. I och med att vi drar söderöver framåt julhelgen så känns det som om man vill ha lite tid att njuta av gran och julpynt här hemma. När väl julhelgen är över så är det ju nästan dags att packa ner allt i väntan på nästa år.

Lägger upp lite bilder under morgondagen.


G'natt!

Så har vi gjort det igen, både jag och J somnade när vi nattade junorette. Huxflux så hade lördagskvällen reducerats åtskilliga timmar... G'natt!

En sömnlös natt

 

Juniorette somnade ganska okej igår kväll. Det var väl lite oroligt till en början, men till slut så somnade hon. Hon vaknade igen ca klockan 23:20 i hysteri. J roddade välling och jag la mig vid juniorettes sida för att trösta. Vanligtvis så brukar juniorette sluka vällingen och somna tvärt efter det, men inte igår. När vällingen var slut ökade skriket i styrka och hon bänglade och krängde i hundranittio.

Det var bara gå upp med henne och försöka lugna. Vi hann både se slutet på Nobelfesten och sedan en bra bit in på Richard Pryors gamla stand up show på Comedy Central.

Juniorette hade ont i magen, men var lugn så länge vi satt i soffan och mös. Vi gick och la oss igen runt ett, juniorette toksomnade och det gjorde faktiskt jag oxå.

Imorse blev det sovmorgon till halv nio, dessvärre var J tvungen att kliva upp som vanligt i arla morgonstund för att åka till jobbet.


Äggallergi!!

Så var det färdigtestat med juniorette för den här gången. Bjöd henne på cheescake igår igen. Hon ville dock inte ha, dock så fick hon lite cheesecake på ena handen som hon smetade runt munnen med.
Det dröjde inte många hundradelar innan hon återigen fick röda utslag runt hela munnen... :-(

Ringde sjukan idag och bokade tid på allergimottagningen. De hade pintjockt hela december så vi fick en tid den 7 januari. Jäjä, har vi klarat oss så här länge innan vi upptäckte det så klarar vi oss nog en månad till.

Nu återstår bara väntan...

Pillade lite med headern idag igen, blev ganska okej tycker jag.

Ny header

Jag hade inget speciellt för mig när juniorette hade sin sovstund, så jag gjorde en ny header till bloggen. Var inte riktigt kompis med Buddahn i den förra...

Jaja, vad tycks?

Tror att jag ska slipa til en ordentlig header efter jul någongång.

Prylmani

Mitt måste ha begär har kommit över mig som en gigantisk våg över en solig sandstrand (poetiskt, ja jag vet...). Jag går förtillfället och väntar på att en superficklampa ska dyka upp i brevlådan.

Men nu kom plötsligt ett gigantiskt behov av en ny mobiltelefon från ingenstans...
Jag bara måste ha en Iphone!
Jag ringde givetvis Telia på direkten och kollade upp när mitt nuvarande abonemang går ut och om jag kan tänkas få förnya abonemanget men då med en Iphone.
Svaret kom som en kalldusch...
-Du får vänta tills i mars...

Aahhhh, här sitter jag nu ensam och övergiven av Telia och i ett sjukt behov av en Iphone...


Äggallerigi!?

Så, nu har jag pratat med BVC... Hon jag pratade med tyckte att det lät som äggallergi. Vi ska vänta ett par dagar innan vi utsätter juniorette för ägg igen och om det då visar sig att hon får utslag igen så kommer vi att bli remiterade till allergimottagningen för test...

Det fina i kråksången är att äggallergi med största sannorlikhet växer bort i skolåldern, inget bestående iaf, skönt!


Årets pappabloggtävling

Måste ju även bara meddela att jag blev en utav tolv pappabloggar som blev uttagna till Pinuppas "Årets pappabloggstävling". Gå gärna dit och rösta på mig... :-)


Good VS Bad

För er som läst om mitt tragglande och trugande med juniorette och hennes äggintag så kan jag härmed förklara operation äggintag som complete!
Junioerette har idag för första gången käkat lite lite lite cheesecake.

Enligt BVC, måste barn som vaccineras för svininfluensan ha fått i sig ägg för att se att de inte är allergiska mot ägg. Det finns nämligen spår av ägg i vaccinet. Nu är vi äntligen i hamn!

Det var de goda nyheterna nu över till de dåliga...

Ungen är fanemig allergisk mot ägg!!!
Tar det aldrig slut????

Så fort juniorette hade fått i sig några mikroskopiska skedar med cheesecake så fick hon små röda utslag runt munnen. Tjihoooooooooo....
Ska testa imorgon igen och se om det verkligen var cheesecaken som gjorde det eller om det av en händelse var någonting annat...

Vad händer nu???
Det blir till att ringa BVC imorgon...igen...

Filmkväll

Så har vi då äntligen sett del 2 i Stieg Larsson trilogin, Flickan som lekte med elden.
Både jag och J är helt sålda på böckerna. Vi var tidigtute och lyssnade på den första delen innan den slog igenom. Redan då visste vi att det skulle bli någonting stort!

Men nu är det filmen och jag blir fanimig inte klok på hur dom kan ha castat Micke Nyqvist till att få rollen som Micke Blomkvist... Å sen att ha castat Lena Endre till rollen som Erika Berger... Det var ju inte en siffra rätt...

Grejjen är den att ikväll har jag suttit och stört mig på Micke Nyqvist så in i den milda grad att jag tappat fokus på filmen.

Fast å andra sidan så kanske det är jag sm måste släppa boken och se filmen som film...

Julshopping och pepparkaksbak

Nä, juniorette blev inte sjuk. Under dagen var vi i grannförortens centrum och kollade in julklappar. Därefter åkte vi hem till farmor och käkade lunch. Juniorette var i sitt esse!

Juniorett har även hunit med att baka sina första pepparkakor. Till en början var hon lite misstänksam mot degen, men när hon fattade att det var samma smak på degen som på de klara kakorna var degen helt plötsligt godare att äta än att kavla... :-)





Måste ju bara tillägga som den Idolnööörd jag blivit har jag sedan länge tippat Calle i final och vinnare av hela skiten!

GO CALLE!

Sjuk?

Juniorette var inte sig lik idag. Hon vill inte käka den vanliga maten. Hon är gnällig, trött och vill gärna och ofta bli buren. Vid sovdags tog det 50 minuter att söva den lilla fröken.

Är hon på g att bli sjuk?

Skulle ju vara lägligt då vi ska iväg till farmor imorgon.... Not...

Håller tummarna att det bara var en "sån" dag i dag.

R.I.P. Mr. Mag-Lite

Sen hösten kom och det blev mörkare och mörkare på kvällarna så har behovet av en ficklampa vuxit sig allt större. Jag visste att jag hade en fet Mag-Lite nerpackad någonstans, hittade den tillslut i en kasse långt in i en gardrob.


Min stooora dyra Mag-lite. Minnena kom över mig från den fina tiden vi haft tillsammans när jag jobbade som vakt för herrans många år sedan. Dessvärre hade jag aldrig plockat ut batterierna ur lampan när vi slutade arbeta tillsammans... Mr. Mag-lite var nu döööd.

Som en första klassens tekniknörd var jag nu tvungen att skaffa mig en ersättare för min forne följeslagare. Det funkar inte riktigt med en ficklampa från Ica eller Clabbe Olsson. Det var det tunga artelleriet som gällde och den som söker finner...

Jag har nu inhandlat en betydligt mindre ficklampa, men desto mer ljus(30 watt, 1200 lumen). Den fanns i 4 olika varianter och jag valde förstås den värsta!

Allt är betalt och klart, nu är det bara den långa väntan som är kvar.

Tar det aldrig slut?

Kan man fan inte få någon lugn och ro???

Nu äter juniorette som hon ska....
Nu sover juniorette nääääästan som hon ska...
Nu går juniorette
Nu är juniorette en liten glad skit!

Nu har juniorette fått blöjutslag... Blääääääääääääää!
Tar det aldrig slut?????

Blir till att ringa BVC igen....

RSS 2.0