1-årskalas i grannförorten

Gubben börjar bli gammal, eller helt enkelt otränad... Träningsvärken känns ordentligt i benen idag. Skönt på ett sett, men trist att man måste se ut som man skitit på sig när man stapplar fram.

Idag har vi varit på 1-årskalas. Juniorette har toklekt hela eftermiddagen, grymt kul! Det blev lite för mycket av det goda och hon kroknade på slutet, så det var bara att packa in oss i bilen och bege oss hemåt till förorten igen. Väl hemma så har vi haft en toktrött juniorette som gått på högvarv. Det märktes vid läggdags då hon gick runt som en jordfräs i sängen, för sova skulle hon ICKE!

Men men, det lilla livet kom till ro efter en halvtimmes jordfäsande och munpruttande. Jag och J ska roa oss med att spela bowling på Wiiet. Gick upp till Pro i förrgår så nu gäller det att hålla poängen.

EA sports active

Jaha, så har vi äntligen fått tummen ur och köpt Ea Active till vårt Wii. Är inne på dag 2 av 30-dagars utmaningen och jag måste nog redan nu säga att jag gillar det här mer än Wii fit. Har inte känt av någon träningsvärk än i kroppen, men jag anar att jag möjligen kommer att ha lite ont imorgon.

Dagens övningar var lite sega då det var en hel del springa runt på löpbanan. Gårdagen bjöd på boxning och det är alltid lika kul. Ett stort plus var att Wii balance boarden var kompatibel.Webjoker till melodifestivalen!

Jag kan inte påstå att jag är särskilt melodifestivalig. J gillar spektaklet och jag brukar oddsa på bidragen på Unibet för att göra det intressant att titta på.

I nästa års melodifestival finns det tydligen något som heter webjoker. Av en händelse fick jag nys om ett bidrag som slår alla med hästlängder!

MEN för att vi ska lyckas så måste ni vara delaktiga! Gå in på SVT:s site och rösta på bidrag 104, Genjor Mcnell!

Lördag hela veckan

Den här veckan är sjukt skön. J är ledig från jobbet och vi har lördag hela veckan lång. Idag var vi iväg och inhandlade lite kläder till lillafröken och jag passade på att klippa av mig allt hår som jag sparat i fem(!!!) månader...

Fråga mig inte varför jag sparat ut mitt tidigare korta hår till en stor kalufs. Jag trodde på något sätt att jag skulle få till en ball förortsfrilla, men icke. Senaste veckan har jag retat mig något så ofantligt på den bångstyriga kalufsen och idag var det klippt.

Klev ut från frisören som korthårig förortsfarsa igen. Juniorette blev helt förskräckt då hon inte kände igen sin nyfriserade far... Men efter en stunds aklimatiserande så blev hon sig själv igen när hon insåg att hennes far bara klippt av sig sin man. Men jag säger då aldrig en chans i helvetet att jag sparar ut mitt hår igen. Nu är det kort och får förbli kort!

Juniorette ritar

Idag har vi varit iväg och köpt kritor till juniorette. När vi kom hem ritades det för glatta livet.

Här är resultatet av dagens aktivitet. Man ser tydligt att min dotter har talang! Hon är nog bäst i hela världen på att rita abstrakt konst!


EXTRA EXTRA!!!

Juniorette går!
Hör ni det, hon går!!!!!!!!!!

Min granne pickadollmannen...

Jag satt och slösurfade idag (som vanligt...), googlade lite på måfå och fick plötsligt en superidé!
Jag googlar min egen gata på google... Sagt och gjort..."Förortsgatan" skrev jag. Plötsligt fick jag upp en massa träffar på min gata.

Det mesta var hus och tomter som sålts och ett och annat företag som huserar hemma hos någon på min gata. Jag ögnade igenom träffarna lite snabbt och plötsligt fastnade blicken... Jag såg en träff på en adress lite längre upp på gatan, det var ett tingsrättsprotokoll.

Det visade sig att grannen som jag hejjar på var och varannan dag är dömd för vapenbrott!
Nu är det inte så illa som det låter. Läste igenom domen och jag anar att lite spänning samt dumhet låg bakom att han trots allt förvarade en pickadoll hemma i sin förortsvilla.

Men det sjukast var ju att jag bara var ute efter lite svammel om min lillagata och plötsligt vet jag att min granne är dömd för vapenbrott. Sjukt!


Filmkväll

Lördag i förorten. Vi har inte gjort många knyck idag, ändå så rusar dagen förbi i expressfart. Kvällen har gått åt att titta på film, Valkyria med Tompa Cruise.

Måste skärpa till mig med bloggandet, känner att jag går på lågvarv just nu, men man kan inte vara på topp jämt...

Snabba ryck

Dagen har gått i rekordfart. Jag och juniorette har haft besök av kompis och lillkompis. Förmiddagen blev eftermiddag som blev kväll...

Återkommer imorgon!

Det är kul nästan jämt...

Jag älskar att vara husägare. Vi har hunnnit med att ha vårat lilla hus i förorten i ett par månader nu... Livet leker och allt är bara såååå nice.... tills värmepannan gick åt h-vete... WHY MEEEEEE!!!?????

Nu är det inte så illa som det låter. Den tappar bara trycket i någorlunda fart och jag har lyckas lokalisera felet till en säkerhetsventil...hoppas jag...Om jag har fel så lär det finnas en stoooor pöl vatten någonstans...

Det blir till att ringa den lokale reparatören imorgonbitti...

PANIK!!!!!!!!

Jag har sett något som jag inte borde se. Jag har hört något jag inte borde höra...
Dessa sekunder i panik var de värsta i mitt liv.

Hjälp mig! Jag klöser ut mina ögon och sticker hål på trummhinnorna med en penna... Varför just jag???? Varför var jag tvungen att ha "Förkväll" på 4:an skvalandes i bakgrunden? Fadde var dessutom gäst i dag, min lycka var gjord...


Förövrigt ska jag och juniorette ta oss upp till öppna förskolan imorgon. Vete 17 hur de kommer att gå då jag varken har syn eller hörsel kvar i behåll...

Gnatt!Både jag och J somnade när vi la juniorette ikväll. Att vakna upp 40 minuter senare och inte veta vad som är upp eller ner, in eller ut, dag eller natt är en sjuk känsla...
Det blir nog till att somna om... Gnatt!

I sandlådanJag råkade se grannfejden på 3:an ikväll. Blir bara så fascinerad, vart hittar dom alla jävla jon någonstans?
Man blir trött för mindre, vi talar trots allt om vuxna människor.

På mitt arbete hjälper jag dagligen till med att lösa konflikter, men mellan 6, 7,8 och 9 åringar... Måste bara säga att dom är mångt mycket duktigare och mognare när det gäller att hantera och lösa konflikter.
Jag blir så trött på vuxna människor ibland...

Dagen efter

Det var lite trögt att komma upp imorse. I natt landade jag i förorten vid klockan 01:30. Nu så här i efterhand tycker jag inte att det låter så sent, men efter ett X antal pilsner och en konsertkväll på ca 4 timmar så kan jag meddela att jag var mör, man är ju inte 20 längre.Gårdagen var supernice, Mustasch var helt sjukt bra! Gillar du hårdrock och har möjlighet passa på att se Mustasch när dom passerar din stad. Du kommer inte att ångra dig. Gårdagen var lite som att bli överkörd av en ångvält...på ett bra sätt, fast med musik om du förstår vad jag menar... Eeehhhh...

Kvällens största överaskning var nog att ett av "förbanden" var en burlesque show. Mycket udda "förband"...


Rymmer hemifrån!Ikväll smäller det!
Förortsfarsan rymmer hemifrån i ett par timmar. Middag på stan, några öl och sedan dags för Mustasch. Har sett fram emot den här kvällen ett bra tag!

Faktiskt skönt att komma hemifrån ett par timmar, bara vara sig själv. Senaste månaderna har jag nog varit med juniorette 24/7, med eller utan J. Jag har absolut inget emot det, men det är som sagt väl behövligt att komma ifrån en stund nu.

Ska träffa kompis inne på söder vid 16:00, sen blir det krogkäk pilsner och hårdrock!
Rock on!


Vem är du?

Jag vet att det finns typ 30-40 personer som är inne och kikar på mina inlägg om ditten och datten. Nu är det så att jag blivit nyfiken på vem du är. Orka ta dig tid och låt mig stjäla ytterligare 10 sekunder av ditt liv genom att du svarar på dessa enkla frågor. Tack!

Vad heter du?
Hur gammal är du?
Hur hittade du hit?
Följer du min blogg eller är du bara inne och strötittar?

Tack och bock!

Whitest kids you know

Oslagbart!


The Solution

Måste bara dela med mig av den bästa gruppen ever!!!Jag och lillebror såg dom redan 2004 på Berns. Vi stod längst fram precis i mitten, lagom halvpackade, en helt suverän upplevelse. Jag känner att jag bara måste sprida musiken till er som inte har någon koll... ;-)Hoppas, hoppas, hoppas att dom tar sitt förnuft till fånga och gör en ny platta tillsammans.

Kattfnatt

Här är juniorettes nya youtubefavorit. Hon skrattar så hon kiknar när hon ser på det här klippet. Det är ganska tydligt att katter är hennes favoritdjur just nu.Varje gång vi går ut på tomten spejar juniorette överallt efter grannens katter medan hon hela tiden säger "Kaa". Igår hade vi för den delen närkontakt med en Kaa och juniorette blev så uppspelt så hon visste knappt vart hon skulle ta vägen...

Hon är så söt när hon sover

Det gick! Det gick! Det gick!
Vi lyckades att lägga damen ikväll utan grin, skrik eller spyor...
Vi tog det lungt och metodiskt, vi läste en bok och sjöng lite sånger på hennes rum när lampan var tänd. Sedan släckte J lampan och gick ut ur rummet. Jag och juniorette satt kvar en stund, sedan bar jag in juniorette i vår säng la ner henne i mitten. J kom in och la sig på ena sidan, jag på andra. 15 minuter senare sov hon sött...

Är det inte det ena så är det det andra....

Först vill jag börja med ett frustrationsskrik för att Blogg.se är så jävla tröööögt.... AAAAAAAAHHH!!!!!!
Så, nu kan jag börja...

Nu när äntligen juniorette käkar igen så har nattningarna gått helt åt H-vete!
Det började i slutet av förra veckan.
Juniorette som vanligen somnar lugnt och stillsamt på 15 min i sin säng ställde sig upp och skrek i panik tills hon började att klökas för att sedan spy ner sin säng. Detta har nu blivit ett mönster varje kväll när vi försöker lägga henne i sin säng. Hon börjar redan skrika när vi lyfter upp henne och hon vet att det är sovdags. Ikväll la vi oss allesammans i min och J:s säng för att bryta den onda mönstret. Vi tänkte att hon skulle få somna i lugn och ro med mamma och papa brevid sig, trodde vi ja....

Efter mycket krypande, rullande, dragandes i håret, skrattande, busande så gav vi upp, ungen skulle i säng!
In på hennes rum, ungen skriker som en besatt. J försöker nynna sånger och lugna juniorette som nu är otröstlig. Jag kommer in efter ca 20 minuter för att lösa av J, juniorette grinar och grinar. Tillslut spyr hon ner både mig och sig självt. Det var bara gå ut och byta kläder på en nerspydd bäbis och en nerspydd pappa.

J tar juniorette till vår säng, juniorette somnar typ omgående...
Imorgonkväll är det säker samma visa återigen... TJIHOOOO!

Vafan gör man???????????????

Jag blir så förbannad!

Vi var iväg till Maxi och storhandlade precis. Allt gick klockrent tills vi kom till kassan. J plockar upp varorna från vagnen och lägger på bandet, jag plockar i allt i kassarna. Medan J plockar upp (har dessutom halva vagnen kvar med varor) kommer det en liten jävla ettrig kärring och ställer sig tätt tätt mot vagnen där juniorette sitter. Hänger sig sedan över juniorette och vagnen för att nå en såndär skylt som man lägger på bandet för att visa att det är en ny kund.

J plockar fortfarande med våra varor. Då ställer KÄRRINGEN upp den jävla skylten och börjar plocka upp sina varor... VILKET JÄVLA PACK!

J påtalar för äckeljävlakärringen att vi faktiskt har varor kvar...inget svar... Jag å min sida som den mogna och väluppfostrade man jag är började högt tala om tröttmössor som inte väntade på sin tur i kön. När kärringen kommer upp vid min sida för att packa ner sina varor talar jag om för henne vilken jävla tröttmössa hon är...

Hinner faktiskt vänta in henne vid utgången och högljutt vädra mitt missnöje ånyo... Men mitt i min mening ser jag att det har börjat att spöregna ute. Hoppas tant har en lång väg att gå!

När vi kom ut till bilen kläckte J onelinern som skulle sagts  till äckeltanten i kassan.
-Ursäkta tant, den lilla flickan har lite svininfluensa men det smittar nog inte...

Varför kommer man på allt så sent...

Han iaf som den mogna och väluppfostrade man jag är köra ett långfinger i en välmenad gest när vi körde förbi tanten på parkeringen... KÄRRINGJÄVEL!
Sjukling

Inatt vaknade juniorette upp och betedde sig som en scen från Exorcisten. Hon gnydde till i sömnen, satte sig upp och började att kaskadspy... Stackars lilla fröken.

Fick upp henne ur sängen, hon var aldeles kokhet, helt galet! I med Alvedon och försöka lugna ner det lilla livet. Hon var helt slut och somnade ganska kort därpå. Jag å andra sidan låg nog vaken halva natten för att höra om hon andades.
Idag är juniorette genomförkyld men ingen feber, än så länge.

Till saken hör att jag just igår eftermiddag skröt för grannen hur frisk juniorette är. Jag måste nog lära mig att hålla käften!
En frisk juniorette!

Svennebanan

Idag blir det en superkortis. Förortsfarsan är upptagen med att dricka Glenfarclas, elda i kaminen och kolla på Idol.

Idag har vi varit ute massor i det fina höstvädret. Juniorette har kommit till det stadiet då hon vill att man ska hålla i henne så hon kan gå mest hela tiden.
Det coolaste är att hon idag vid två tillfällen har hämtat sin sko i hallen och sedan kommit krypande och lagt den framför mig. Där kan vi snacka om en som vet vad hon vill!
Det var bara att klä på ytterkläderna och ut och gå på uppfarten, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka...

Titta hon käkar!

Så var dagen kommen, halleluja!
Kanske var det besöket i den lokala kyrkan som gjorde det. Juniorette har fått smak för mat igen! Idag har hon ätit för ett helt kompani. Jääää matvägran är över!

Vi har haft en toppendag idag, varit ute på promenader i det fina höstvädret och gåtränat fram och tillbaka på uppfarten. Juniorette har fått dille på att gå själv, hela tiden överallt. Fast det är kul, tror att hon släpper det krampaktiga greppet runt mina fingrar vilken dag som helst.

Idag stod hon upp själv i flera sekunder utan stöd. Hon var helt inne i tv:n och reklamen som var på den så hon märkte inte när jag släppte greppet om henne, vips så stod hon upp alldeles själv!

Här skulle det egentligen vara en bild... Men blogg.se är ruskigt slött idag så bilden får väl vänta till imorgon... Fan, när man äntligen ska lägga in en bild så funkar det inte... Det är sååå typiskt!


Besök hos farmor

Idag tog jag och juniorette bussen hem till min mor. Juniorette var i sitt esse trots matvägran. När det var dags för sovtajm så tog jag en barnvagnstur i mina forna kvarter där jag växt upp.

Det är konstigt att se på något typ utifrån som man varit en del av tidigare. Det går X antal år utan att man rör sig kring dessa ställen. En vacker höstdag är man där igen, nu med barnvagn. Det var som att förflytta sig 20 år tillbaka i tiden. Jag fick hela tiden flashbacks från olika gator som jag gick på. Här bodde den och den. Här pallade vi äpplen. Här gjorde jag ditten och där gjorde jag datten... Ja, jag tror ni hajjar...

Det blev en liten promenad med många minnen.

Annars var det rätt lugnt idag, en skön höstdag i förortsfarsans orginalförort så att säga...

Juniorette lever just nu på välling och fruktpuré. Det går framåt. :-)

BVC &öppna förskolan

Är grymt trött och ska gå och lägga mig alldeles strax.

Natten till idag var not so nice då juniorette aka Propellern precis som vanligt sov i vår säng. Hon vaknade upp ett par gånger extra då jag dragit ner lite på hennes välling på dagen.
När hon väl somnat så var det dags att stiga upp för att bege oss till BVC.

På BVC visade det sig att juniorette växer. Det sjukaste var nog att hon gått upp rejält i vikt, bra men skumt med tanke på vad den damen äter just nu... eller kanske ska säga inte äter...

Sedan var det dags för vaccination, spruta ett gick bra, men när det ar dags för spruta två så gick aset sönder. Dessutom hade dom glömt att beställa hem nytt vaccin och sprutan som gick sönder var den sista...
Sköterskan han aldrig peta  juniorette något vaccin så vi får glatt komma tillbaka om en månad för att få nästa dos.

Efter alla hemskheter på BVC drog vi iväg till öppna förskolan för att kolla in vad det var för något. Mathias som skriver bloggen Allt har förändrats skrev i ett tidigare inlägg om ur han drar iväg till öppna förskolan solokvist. Kan han så kan jag.

Hos oss i förorten är det så att öppna förskolan drivs av kyrkan. Jag som inte är särskilt kyrklig hade mina tvivel. Men jag intalade mig att det var för juniorettes skull och att jag kunde sjunga en psalm eller två, eller göra tolv Ave Maria eller dricka vigvatten eller knapra oblat... Men det var helt okej på öppna förskolan. Allt såg helt normalt ut och inget gudsperdikande eller psalmsånger inte ens en liten ängel uppenbarade sig i nått hörn...

Jag var solopappa bland förortsmorsorna, men det gjorde inget. Vi drar nog dit nästa vecka också!

Fan va sunkig jag är på att lägga in bilder, lovar att skärpa mig!
G'natt!

Matvägran, dag 6...

Ringde BVC imorse för att få höra deras åsikt i matkampen som pågår i förortsfarsans hem. Deras tips var att vi skulle dra ner juniorettes vällingkonsumtion och se om något hände.

Sagt och gjort, juniorette blev utan välling imorse. Gröten ratades fortfarande, men se på fan om hon inte käkade en burk fruktpuré vid halv tio! Halleluja!

Lunchen som sedvanligt bestod av pasta, mozzarella och tomat ratades, men se på fan om inte mellanmålet bestående av fruktpuré gick ner med lite bängel och bök. Vid halv tre tryckte jag i henne en flaska välling innan eftermiddagsluren.

Middagen ratades bestämt, och hon fick vara utan mat, men strax fter sju fick hon vällingflaska nummer två och den sista för dagen.

Sedan kom vi till läggdags, som om matvägran inte är nog så har juniorette från att varit en snäll kicka som lagt sig och sovit så fint börjat att ställa sig upp i sin säng och dra igång att tokskrika så till den milda grad att hon spyr... Tack för det!

Vet faktiskt varken ut eller in just nu, hoppas allt är en fas och det går över lika snabbt som allt det här kom.

Matvägran, dag 5...

Jaha, så har vi haft ännu en dag i matvägrarens tecken...
Juniorette vägrar notoriskt all mat som serveras. Börjar bli riktigt riktigt segt. Ska till BVC på tisdag på ettårskontroll, måste höra med dom vad fan vi ska göra. Känner att jag börjar bli desperat.
Jag vill att allt ska funka precis som vanligt, allt var så mycket enklare då.

Nu ska jag gå och natta en övertrött ettåring, god natt på er!

Vad var det som hände?

Vad var det som hände? Jon åkte ur idol så det bara visslade om det...
Halva mitt jag sörjer att han inte kom längre för jag hade ju honom som min favorit. Andra halvan av mig är skitglad, då jag inser att jag inte har samma smak som alla svennar som sitter hemma i sina förortssoffor och röstar fram årets idol. Jag är än så länge inte 100% Svensson, bara kanske 76% eller möjligen 83%.

Jaja, nu är det ju nya bud i Mellerud. Mitt hetaste tips idag blir nog att Calle kommer att ta hem hela skiten! Rock on määään!

Juniorette matvägrar fortfarande. Hon har utvecklat den berömda vällingdieten... Det är kul när de små liven är sååå matglada...

Vart ska detta sluta???? 

Matvägran, dag 3

Oron är obefintlig men frustrationen växer just nu i rekordfart. Idag har juniorette inte fått i sig någonting förrutom välling. Allt ratas i rekordfart, jaja vi får väl se hur det blir när tänderna kommit upp. Hon drägglar i överflöd stackarn, salivproduktionen går nog för full fart just nu.

Kvällen ska vi tillbringa hos grannarna med Wii bowling och lite rödvin. Syns och hörs imorgon!

Matvägran, dag 2

Även idag matvägrar juniorette. Igår smakade hon iaf på gröten som hon får på morgonen. Idag var gröten ett big NO NO. Har försökt med både det ena och det andra men ingenting funkar, jävla skit!

Är inte frustrerad eller forserad vid matbordet. Bara försöker glädjas åt juniorette när hon får en liten droppe mat på läppen... Hör mig själv säga mmmmmm va gott... Sen är det stopp, mun stängd och det lilla huvudet skakar fram och tillbaka medan ett illvrål letar sig upp genom hennes strupe och ut genom nu en vidöppen mun.

Vi sitter ca en kvart åt gången vid matbordet, ingen idé att sitta och trilskas längre än så...

Har faktiskt lyckats att få i henne en burk med fruktpuré idag, men det är allt... Jaja hon börjar väl äta när hon är hungrig...hoppas jag...

Anledningen till matvägran tror jag är att juniorette håller på att få tänder. Hon sitter iaf konstant med ena handen i munnen och pillar och pillar på de små gaddarna som finns där inne.


RSS 2.0