Grizzlyman

J, gick och la sig tidigt igår kväll, så jag passade på att se en film som heter Grizzlyman. Det var nog en av de mest fascinerande men samtidigt mest skruvade dokumentärer jag sett. Den var otroligt tragisk med en krypande äckelkänsla som ständigt fanns närvarande. Filmen handlar kort och gott om en snubbe som lever med Grizzlybjörnarna upp i Alaska. Allt slutar tragiskt i att han och hans tjej blir uppkäkade av en elak Grizzlybjörn. Det sjukaste är ju att det är på riktigt...
Jag måste nog rekomendera den, se den om ni gillar naturfilm med en twist...

Höstmustasch

Så var hösten här på allvar, J fick skrapa rutorna på bilen imorsen innan hon for iväg. Min och juniorettes morgonpromenad görs numera iklädd jacka och varm tröja och juniorette har fått hoppa i åkpåsen för att hålla värmen.

J sa till mig innan jag blev pappaledig att hon uppmärksammade årstiderna mycket mer när hon gick hemma om dagarna och jag kan bara hålla med. Jag har iofs ett arbete där jag är ute mycket om dagarna, men jag kan väl inte påstå att jag uppmärksammar årstiderna mer än att det är varmt/kallt, snö/regn/sol... Ja, ni hajjar. Nu känns det mer att jag uppmärksammar och dessutom hinner njuta av förändringarna som sker ute, även om det börjar bli kallare. Hösten är riktigt riktigt nice! Kan ju bero på att vi har haft riktigt riktigt tur med vädret än så länge... :-)

Idag ska jag och kompis boka biljetter till Mustasch som kommer till Stockholm 17 oktober. Ska bli så nice och se dom live igen. Såg dom live för första gången förra året. En sjukt bra konsert, men den stora överraskningen var Lillasyster som var förband. Har alltid tyckt att Lok eller Lillasyster inte varit särskilt bra, men efter förra årets konsert så har jag ändrat åsikt. Dom var sjukt bra live!


Ser nu fram emot 17 oktober, ska se till att spara min truckermustasch tills dess...

Slacker

Jaha, så har även jag då gått ner mig. Dagligen så slackar jag omkring här hemma och glider allt nedåt i gåhemmaträsket...
Den tidigare så hyffsat prydlige förortsfarsan låter nu hår och skägg växa och toppar med att glida runt i slackerskläder. Vart ska detta sluta???

Det är så otroligt skönt att bara glida runt hemma i träningsbrallor, t-shirt och en sliten tröja/hoodie utanpå det. Har inte gjort iordning håret på evigheter, tidigare gick jag inte utanför dörren om jag inte fixat frillan... Shit asså, måste ta och skärpa till mig!

Idag åker nog skägget, funderar också på att trimma bort hela kalufsen någon dag, har iofs funderat på det länge men är för feg... Vi får se vart det slutar, nu ska jag iaf gå och raka mig!

Undrar om jag ska skaffa mig en såndära häftig trucker mustasch, J kommer att bli överlycklig....

The Pacific

Lillebror ringde och meddelade att världens bästa (enligt vår mening) serie får en "uppföljare". Jag pratar nu givetvis om den välgjorda miniserien Band of brothers. Tom Hanks och Steven Spielberg har nu återigen slagit sina påsar ihop och i vår har The Pacific premiär i USA. Jag går som på nålar och väntar på premiärdatum för oss här i Svedala...


Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet.

Idag har det shoppats kapitalvaror igen... Vann ju på V75 igår! Både jag och J har känt att någonting saknats här hemma. Nu när de oväntade pengarna rullade in så var det ju bara att dra iväg och leta upp ett schysst hemmabiosystem.

Dagen har gått åt att spinga på OnOff, Elgiganten, Expert. Givetvis hittade vi inte vad vi skulle ha, så det var bara att tänka om. Väl hemma igen hittade jag systemet med stort S på internet. Sweeet, tänk vad man kan få för 17( ehh, nästan) kronor i dagens samhälle...


Förortens spel & tobak, part 2

Jaha, då har jag brutit mot det jag tidigare en gång lovade mig själv. Idag har jag varit på Förortens spel & tobak!
Jag gick dit med tunga steg då jag insåg att jag var tvungen att lämna in travet och inte skulle hinna till någon annat ATG ombud, tyvärr...

Ta mig faaan om inte servicen inte var lika urusel som förra gången. Vilka stolpskott till kioskexpediter.
När jag klv in i Förortens spel & tobak utspelade sig näsan samma scen som under mitt tidigare besök, till skillnad var att lokalen var knökfull av folk som ville lägga sina surt fövärvade pengar på lite lördagsglädje.

Kompis stod även idag och pratade med personalen som om lokalen var tom och de var sysslolösa, ÄRTHJÄRNOR!

Jag resonerar som så att en gång är ingen gång, blir nog bäst så... Aldrig en chans i helvetet att jag sätter min fot där igen!

Och för er som undrar om jag vann kan jag stolt berätta att jag fick 5 rätt påV75 och är nu 17 kronor rikare!

Ändrade rutiner

Juniorette har ändrat om sina rutiner gällande sovstunderna på dagarna. Tidigare har hon sovit en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Sen några dagar tillbaka är det en tupplur mitt på dagen som gäller. Skönt tänkte jag och J då kanske hon sover bättre om nätterna. Visst, hon har somnat innan åtta på kvällen nu, tidigare var det halv nio som gällde.

Men på nätterna är det ett jäkla snurrande. Hon sover i sin säng fram till tolv - halv ett, sen är det vår säng som gäller. Men hur juniorette som är strax över halvmetern kan ta upp en säng som är typ tredubbelt så bred som hon är lång är mig oförståligt. Det snurras, sparkas, krafsas, dras ihåret. Vissa nätter är bättre andra sämre...

Det är väl dags att vänja av denna ovana att sova i vår säng, kan ju vara bra för J att få sova lite iaf nu när hon jobbar.

Kompis

Jag har tidigare skrivit om kompis och hans funderingar på att skita i sitt jobb och istället ta papaledigt ett par månader. Kompis har inte blivit så schysst behandlad på sistone av sina chefer. Det är väl därför även han ruttnade tillslut (liksom jag gjorde för åtskilliga år sen...).

Han stegade upp til sin närmaste chef och meddelade att han pågrund av omständigheterna tänkte ta föräldraledigt ett par månader. Men den gubben gick inte.
Chefen som är kvinna(mor till flera barn) och manshatare...(skojjar inte) tyckte att det skulle han absolut inte få göra! Nä,nä,nä... Kompis skulle få knega kvar vare sig han ville eller inte...Kompis var redo för kontring och meddelade då att facket skulle tillkallas och dessutom blanda in högre chefer... Då blev det plötsligt annat liv på kossan, klart han skulle få föräldraledigt!

Så var det nu klappat och klart med kompis föräldraledighet som startar på måndag, GRATTIS!

Kompis ska nu se över lite utbildningar och arbetsmöjligheter, men det har han åtskilliga månader på sig att göra. För tillbaka till Slickauppåtsparkaneråt AB ska han inte tillbaka till så sant jag heter Förortsfarsan!  


Bvc inställt...igen...

Skulle till BVC idag med juniorette. Det var 1-års kontroll, mätas, vägas och lite sprutor var det som stod på schemat.

Det var det andra försöket idag, förra gången hade juniorette en släng av vattkoppor och då blev läkarbesöket inställt. Idag var läkaren sjuk och då blev besöket inställt. Nu har vi fått ytterligare en ny tid, får väl se vem som är sjuk då...

Hela grejjen med det här var att jag och juniorette var startklara, väskan packad, juniorette påklädd, matad och nästan nästan nedstoppad i vagnen. Då ringer telefonen...
-Hej, det är från förortens BVC, läkaren är sjuk går det bra att komma en annan dag om typ ett par veckor... 

Jaja, skönt att inte hunnit ut iaf, gått genom halva skogen för att sedan upptäcka att någon försökt nå en på mobilen. Känns som att allt rann av oss och jag och juniorette ska ha en strålande dag på tomten här ute i förorten. 

Så var man igång...

Se på mig, här är mitt nya jag... Mitt vältränade virituella jag...Känns som jag förkastat Wii fit förtidigt. J har kört på i hundranittio, medan jag suttit på sidan om och sagt: Äh, det där är väl inge jobbigt... Ibland kom jag med några uppmuntrande hejjarop...

Jag har aldrig riktigt givigt mig hän och gått "all in". Jag körde mest balansövningar och sånt skit som inte var särskilt jobbigt. Men nu är det andra bullar...   Nu är det "all in" som gäller för jag vill ju inte sluta som K-Fat...

Matsituationen

Läste på Mathias blogg om hans matsituation med sin junior. Den är inte alls olik den matsituation som uppstår här hemma. Fan va jag garvade när jag insåg att vi inte är ensamma här ute i förrorten med Teletubbies, Pingu och diverse musikvideor eller juniorettes stora favoriter...reklampauserna. Allt för att det lilla livet ska få i sig mat.

Nu har iaf juniorette börjat att äta ordentligt, men fortfarande äter hon bara Sempers Spagetti med tomat och mozzarella. All annan barnmat ratas bestämt!

 

 

Vidare har den där mannen inspirerat mig att börja motionera... Han kör en 30 dagars utmaning med EA active på Wii. Jag blev lite till mig i trasorna och tänkte kan han så kan jag! Har kört igång lite löst med Wii fit idag i väntan på att köpa EA active. Nu jävlar ska forortsfarsgubbfan ta sig i kragen och få upp flåset lite!


Svårsmält

Jag har fortfarande svårt att smälta det som har hänt. På fejjan har jag noterat relationsstatusen skifta från förlovad till singel. Statusuppdateringen vittnar om att någonting hänt.

Nu ska huset ska säljas, bilen ska få en ägare istälet för två, bohag ska delas upp, vad är mitt och vad är ditt???

Åtskilliga mil ligger mellan oss men jag känner för er båda. Vi är så otroligt nära men ändå så långt borta. Jag hoppas det ordnar sig till det bättre för er båda.

Skit!

Tänder på G!

Har tyckt att juniorette har varit lite lustig med maten hela dagen. Hon har nästan inte ätit någonting. Det som ätits har trugats i. Vid varje mattillfälle har hon ivrigt nickat när vi visat barnmatsburken eller fruktburken. Men så fort vi har serverat maten så har det blivit ett blankt nej!

Nu ikväll förstod vi vad som gjort vår dotter så in i bängen tvär... Det är tänder på g, inte en, inte två, inte tre. Det är ett helt gäng tänder som ploppar upp.

Ibland blir inte livet som man tänkt sig

Ibland tar livet olustiga vändnigar. Det man trodde var orubbligt visade sig vara skälvande och skört. Ett långt förhållande har gått i bitar och jag och J är lika förvånade rent ut sagt paffa... Vad fan va det som hände... Känns som vi blivit påkörda av en långtradare. Det är vad vi känner, de som är inblandade känner nog mångdubbelt mer. Sjukt att livet går i så tvära kast.

Dagen började ju så otroligt bra, juniorette har börjat att visa intresse för att gå när man håller henne i händerna. Större delen av dagen har vi tillbringat i trädgården. Vi har inte direkt gjort nått, utan bara gått runt och smånjutit. Timmarna har krupit fram precis så där som man vill att de ska göra när det är helg. Klockrent!


Kan jag få tillbaka min dag, tack!

Vem stjäl mina dagar. Just nu rusar tiden ifrån mig fortare än quick... (Hmm, det var en ganska dålig ordvits...).

Idag var lillebror med sambo över och hälsade på. Dom åkte hem ganska tidigt så jag och J har hatft kvällen för oss själva, så nice!

Återkommer imorgon och då ska jag svara på alla kommentarer...

Puss och kram!

Sorry

De senaste dagarna kan jag inte direkt påstå att jag lagt ner tid på bloggen. Dagarna går och juniorette har lagt i överväxeln.

Jag har sett att många kommenterat de senaste inläggen vilket jag är jävligt tacksam över. Jag lovar att återkomma imorgon och svara på era kommentarer!

Ha en bra kväll!


och vinnaren av Idol 2009 är...

Nu har jag sett klart på Idolauditionerna och kan redan nu meddela vem som kommer att ta hem hela skiten!
Vinnaren av Idol 2009 är Jon Sindenius!!!!Kom ihåg vart ni läste det först!


Avundsjuk!

Att vara pappaledig är riktigt riktigt soft. Alltså soft i den mening att jag som förälder kan vara hemma med mitt barn under en tid, inte särskilt välbetalt i stålars men för relationen förälder-barn är det ovärderligt.

Mammorna kan jag tycka har det en aningens mer förspänt än oss fädrar som är hemma. Det ligger lite mer på oss pappor att fixa umgänge. Ni mammor därute har ju ofta mammagrupper eller forum som ni kan vända er till om ni vill ha sällskap eller prata bort en stund.

Vi pappor har ingen pappagrupp och vad det gäller internetforum så är det ganska få killar som är aktiva, eller söker efter pappakompisar. Det blir lite mer "tricky" att hitta någon/några att utbyta erfarenheter med.

Visst finns öppna förskolan, dit ska jag ta mig nästa vecka har jag tänkt. Har väl lite förutfattade meningar om den men jag ska försöka att gå in med öppna sinnen...

Vart vill jag då komma med detta?
Jo, jag tycker att det är så helvetes segt att vi snubbar inte kan nätverka lika bra som ni morsor. Ni har det så förspänt och jag blir fan avundsjuk.

Telefakkingtubbies!

Jag och J hade lovat oss själva och varandra att vad som än hände så skulle vi aldrig, jag upprepar aldrig introducera Teletubbies för juniorette.

Nu är det så att i ett svagt ögonblick i att försöka förstå vad som nu är så fantastiskt trollbindandande med dessa skumma lirare så råkade jag visa ett klipp från youtube för juniorette.
En gång kan väl inte vara så farligt...

Juniorette blev uppenbart fascinerad av nallarna(?). Hon började digga med musiken och vinka till de fyra figurerna i dataskärmen. Hmmm, jaja en gång är väl lika med ingen gång...Ibland blir juniorette sådär otröstlig som de små liven kan bli. Igår var en sådan gång. Jag som en stabil och trygg fader skulle ju bara testa... Fram til datorn, ner med juniorette i knät och på med Teletubbies...

Ta mig faan om inte ungen tystnade på en gång och börjar digga med musiken och vinka till Teletubbiesarna. Nu har dessutom tanken infunnit sig om jag inte ska köpa Teletubbies på dvd till juniorette...

Nu vet jag varför Telefakkingtubies är så otroligt populära, det är givetvis sublima meddelanden inbakat i deras filmklipp! Men det gör ju inget, deras program är ju så otrooooligt bra och jag måste nog köpa alla deras program på dvd, möjligen även på på blueray.

Torka

Jag har bloggtorka, har inte en aning om vad jag ska skriva om idag. Känns som det här inlägget blir som ett avsnitt av Seinfeld (The show about nothing). Helt sjukt, huvudet är helt tomt och jag lämnar nog er för i dag.

Hoppas ni haft en bra dag, för det har jag och juniorette och jag haft. Imorgon kommer lillebror och hälsar på ska bli nice!

Over & Out!

Funderingar

Nu under kvällen har jag försökt få tag i min biologiska far, men utan framgång. Jag vet inte riktigt varför jag går på den här minan återigen. Jag har gjort det så många gånger förr och nu gör jag det igen. Jag begär inte att vi ska bli bästa kompisar eller att vi ska få en far och son relation utan några som helst skavanker.

Det enda jag vill ha just nu för tillfället är en biologisk farfar som orkar ta sig tid att komma och hälsa på sitt enda biologiska barnbarn... Men troligtvis är det för mycket begärt.

En sak som är säkert är iaf att min biologiska farsa aldrig kommer att kunna ta platsen som juniorettes farfar. För det finns redan en i hennes liv! Min far kommer att bli pappas riktiga pappa. Mer än så tror jag inte att det blir. Men visst, hon kommer sinom tid att få koll på hur allt ligger till, men det får bli när hon blir äldre. Därefter får hon bestämma själv hur hon vill göra i framtiden.

Tv 4 stal en timme av mitt liv!

Jaha, igårkväll såg jag tyvärr premiäravsnittet av djungespektaklet... Vad ska jag säga... Vilket jävla skitprogram! TV 4 stal en timme av mitt liv igår kväll. Efter det första avsnittet kände jag mig så smutsig att jag var tvungen att gå och ta en dusch... Fy vilket skitprogram!

Ikväll såg jag tyvärr det andra avsnittet av djungelspektaklet... Vad ska jag säga... Vilket jävla skitprogram! TV 4 stal ytterligare en timme av mitt liv. Även efter detta avsnitt kände jag mig så smutsig att jag var tvungen att gå och ta en dusch... Fy vilket skitprogram!

Undra vad som går på tv imorgon...

Fredag...igen

Så var det fredag igen, J skulle på en tjejfest ikväll. Festen blev inställd och J ligger nu i sängen med migräntendenser... Blä...

Kvällen blir nog framför dumburken, såg att Kändisdjungeln eller vad det heter kör igång idag och att Bengan Frithiofsson ska vara med... Schysst att skicka ut en smått förvirrad och halvpackad gubbe ut i djungeln. Om han håller samma standard som på Nyhetsmorgon så blir det nog klockrent! Skål!


Tack till er som röstade på mig

Vill bara säga ett stort tack till er som röstade på mig i Pennys pappabloggtävling. Nu gick det ju inte helt lysande, men det gör det samma. Min tanke med att medverka var att exponera bloggen lite. :-) 

Tack för de fina motiveringarna som ni skrev, otroligt värmande att läsa!

Trött, trött,trött...

Idag har juniorette en av sina "bra" dagar... NOT...
Vi tar det från början...
Från ca 04:00 har jag och juniorette varit uppe i omgångar. Klockan 06:00 var det uppstigning med grinig juniorette, välling intogs... En lite mindre grinig med dock grinig juniorette och en trött förortsfarsa satt i soffan halva morgonen.

Juniorette vägrade vara på golvet och leka, varken i sitt rum eller i vardagsrummet. Allt slutar med att jag har en dotter i knät som inte vill vara i knät och inte på golvet och inte på soffan och inte...jaja ni fattar nog...

Förmiddagsluren varade i knappt 40 minuter, den brukar iaf vara i strax över en timme. En fortfarande trött juniorette vaknar till liv, grinar, gnäller och är allmänt kinkig... Äter lite fruktpuré, när lunchen ska intagas vägrar hon helt... Har inte hänt på flera veckor... Maaaaaaaaan! Ibland blir jag såååå trött!!!

Dagen har fortsatt i samma spår, trött dotter, trött farsa... Nu sover hon iaf, ska se om jag oxå kan få mig en liten liten liten lur... G'natt!

Skämmes ta mig faan!

Nu är det dags, skeletten ska ut ur garderoben. Jag vet att du liksom jag har dom där inne, gömda långt långt in i mörkret. Ifall någon i förmodan skulle hitta dem, ta fram dem och syna dem så har du ett ordentligt försvarstal varför just du har de där skitskivorna...

Dags att lägga korten på bordet och lätta den där stenen från hjärtat.

Topp 5 i Förortsfarsans skitskivor

Vi börjar bakifrån...

Plats 5: Blümchen
(Fan, alla lyssnade ju på henne. Sen att jag inte fattar ett dugg vad hon sjunger om det var väl skitsamma...)

Plats 4: Marky Mark and the funky bunch - Music for the people
(No, comments...Lite coolt är det iaf att ha skivan... eller?? Eeeehhh... Var skönt att han insåg att det var film han skulle hålla på med...)

Plats 3: Stefan Andersson - Emperors' day
(Han var ju trevlig att lyssna på iaf den där låten Catch the moon...Eeehhhh)

Plats 2: E-type - Made in Sweden
(Ja vad ska jag säga. Det var under det glada 90-talet som jag lyssnade på honom. Sen att han låter exakt likadant 20 år senare det får stå för honom...)

PLATS 1: Mariah Carey - Music Box
(SKÄMMES TA MIG FAAAAN!!!!!)Kom igen nu gott folk, lätta edra synder i kommentatorsfältet...

Att inspirera andra

Jag har tidigare skrivit om kompis som är lite trött på sitt arbete och sina chefer. Han har funderingar på att börja studera. Kruxet är att han måste vänta tills i vår för att söka till sin utbildning.Kompis blev som Professor Baltazar, han funderade och funderade. Plötsligt kom han att tänka på mig. Kan han så kan jag var tanken som för genom hans huvud.

Nu ska han bara kolla upp de sista detaljerna inför den möjligen stundande pappaledigheten, sen är det bara att kliva upp till chefen och be hela företaget att fara dit pepparn växer!

Det är skönt att kunna inspirera andra att våga ta steget fullt ut!


Angående knepiga far & son relationer

Johnny Cash är min husgud, jag fann honom sent i livet och för hans del var livet redan över. Men han är min husgud.

Jag skrev häromdagen om min relation till min far. Mr. Cash hade också relationsproblem och jag funderar på om inte hans "far" kom till en bättre lösning...


Spelar numera i stora ligan!

Glöm inte att rösta i Pennys pappabloggtävling!

Fick en sjuk chock igår när jag för en gångs skull gick in och kollade besöksstatistiken på min blogg på bloggtoppen.se. Jag brukar väl ligga på blygsamma 30 läsare om dagen eller nått sånt... (En liten men hängiven skara...)

I lördags brakade kurvan upp genom taket och ut i världsrymden... 227 läsare! Helt sjukt i min lilla värld, i söndags hade jag 145 läsare... Veckans totala antal läsare var 365 stycken! Välkomna allihopa!Hoppla, nu är jag med i den högsta ligan och spelar med de stora bloggarna som Blondinbella, Mooogi, Mögli, Shnööögli, Kissi & Bajsi och allt vad dom heter. Tror att jag kan strunta i att gå tillbaka till jobbet om ett år. Jag kommer förmodligen redan tagit familjen och flyttat utomlands och försörjer mig på bloggandet... SWEEET!!!!

Vattkoppor

Så var det dags att pricka av den första av barnsjukdomarna, vattkoppor. Vi upptäckte den första vattkoppan på juniorettes kind i början på förra veckan, men jag bortfärdade den med att det var ett myggbett (rutinerad förälder som jag är...). Blåsa två och tre kom under hakan. Jag tyckte det var lite konstigt att hon fått myggbett där också... Nummer 4 kom en bit under örat.

Tanken slog oss att det kunde vara vattkoppor, då vi dessutom har haft besök av en liten herre som haft vattkoppor två veckor tidigare. Jag slog i böcker och kollade på nätet, ingenting stämde. Juniorette hade ingen feber, hade inga utslag på bålen och hon besvärades inte alls av sina "bett". Hon var precis sådär glad och vanlig som hon alltid är.

Idag var vi iväg till juniorettes farbror, där var även farmor som är rutinerad förskollärare tillika lekman i barnsjukdomar. Farmor gick på rutin och kollade in de små "betten" och kom sedan med utlåtandet... -Vattkoppor!

Jag vetefan om jag ska vara glad och tacksam över att juniorette blivit smittad vid så tidig ålder eller om jag ska vara irriterad på att folk inte har koll på smittorisker och släpar runt sina potentiella smittohärdar hem till mitt hus.

Tack så jätte jätte mycket!
(Förihelvete!)

Kalas hos farbror

Idag ska vi på kalas hos farbror. Juniorette har klätt upp sig för besöket. Vi kommer dessutom att ta med ljudmonstret som hon fick på sin födelsedag... Hämden är ljuv... :-)Det är dessutom lätt att bli nostalgisk och tänka tillbaka ett år. Är det inte sjukt så säg...

Ny tv-bänk

Vi har insett att vi behöver en ny barnovänligare tvbänk. Den gamla tvbänken som vi har nu står allt inom räckhåll för juniorette. Den lilla tösen har till och med klykat hur man på bästa sätt häver sig upp ovanpå bänken. Not good!
Ingenting får vara i fred längre. Det ska tyckas på knappar och dras i sladdar...

Idag åkte vi ner till Mio och kollade in en ny tv-bänk. Den nya är mycket högre än den förra och dessutom har den lådor och skjutglas.


Jag säger som Dr. Alban: Det är stabilt! Stabilt som fan!

Funderingar

Att jag och min biologiske far inte har världens bästa far och son förhållande är allmänt känt. Vi har alltid haft sporadisk kontakt som för det mesta slutar i gap och bråk. Så har det alltid varit och så kommer det nog att vara.

När juniorette kom till världen ansåg jag att min far inte behövde veta nått just vid det tillfället. Jag hade i åtanke att ringa honom när det lugnat ner sig lite och att jag, J och juniorette skulle få tid att landa i att vi nu var en familj. Dagar blev som vanligt till veckor som sedemera blev till månader.

En dag i december ringde min far hem till oss när jag var på jobbet. Han pratade med J och han sa att han på omvägar hade hört att vi fått barn. Han ville givetvis träffa sitt enda biologiska barnbarn, men han hade lite körit på jobbet så han ville återkomma efter julhelgen...  Eeeehhhhh.... Hur tänkte han då?

Januari gjorde sitt intåg och min far dök upp en dag hemma hos oss med sin nya fru. Jag tänkte att detta var ett tillfälle att börja om på noll. Allt det som varit kan jag bortse från och vi får nu en ny chans att lära känna varandra. Jag vill trots allt att juniorette en dag ska kunna ha en relation med sin biologiska farfar, fastän hans och min relation är fucked up...

Min far och jag lovade att hålla kontakten som vanligt... Jag ringde ett par gånger, han ringde en...

I förrgår fyllde juniorette 1år, hennes farfar har inte hörts av sen i Mars... Inte hörde vi av honom i förrgår heller... Att han inte hör av sig på mina födelsedagar är en sak. Det kan jag ta, men när han inte ringer eller smsar när hon fyller år tycker jag bara är ren idioti. Hon är trots allt hans enda biologiska barnbarn. Men, men det är han som lägger ribban!

Jag är ändå så oerhört tacksam över att juniorette har en "plastfarafar" som är närvarande och helt jävla suverän!

Pappabloggtävling

Jag är med i Pennys pappabloggtävling som går av stapeln idag.
Se till att rösta på mig så jag vinner och blir störst bäst och vackrast av alla pappabloggar. :-)

Tävlingen börjar idag Fredag den 4/9 och slutar på Onsdagen den 9/9 kl 18.00

Reglerna är enkla och är som följer:
Surfa in till Penny och rösta på mig, alternativ nummer 1!
Alla har en röst att använda och man måste lämna antingen din mailadress eller bloggadress för att rösten ska räknas. Annars kan en person rösta hur många gånger som helst.

Behov jag inte visste att jag hade...

Allt började med att jag letade efter en födelsedagspresent till lillebror. Han är ett stort fan av Fredagen den 13:e och ville därför ha en actionfigur av Jason att ställa i bokhyllan.

Som den snälla storebror jag är började jag luskamma nätet efter bästa pris på denna plastgubbe. Under denna jakt på Jason öppnades en helt ny värld för mig och jag började hitta saker jag aldrig trodde jag skulle behöva. Vad sägs om Johnny Cash, Lemmy Kilmister, Curt Cobain?

  

Är du inte helt övertalad ännu? 
Jag och J är helt råtorsk på tvserien Lost. Av en händelse råkade jag hitta Lostkaraktärerna som actionfigurer! 

     
Nu ska jag bara övertala J om behovet av prydnadsplastgubbar för flera hundra spänn som vi har här hemma! Desssutom måste operation prydnadsgubbeinköp även kombineras med operation
"vimåsteköpaennyväggfasthyllaförallanyaprydnadsplastgubbar"...

Du säger skit... Jag säger ett måste!

 


Första gången

Tänkte på första gången som jag och juniorette var tillsammans i det där rummet på sjukhuset. Jag gick fram med henne till fönstret för att titta ut, pricis i det ögonblicket åkte det förbi en likbil nere på vägen. Det blev livet i en ögonblicksbild.Juniorette 1 år!!!

Det är sjukt vad tiden går snabbt!
För exakt ett år sen var vi inne på BB och värkarna var i full gång. Så här i efterhand kan jag tycka att allting var ganska dramatiskt. Juniorettes hjärtslag minskade och hon hade det rejält tufft inne i magen. Det tillkallades läkare och de började förbereda oss på akut kejsarsnitt. Pang tjoff så var vi inne på operation och junirette fick se dagsljus.

Det visade sig att juniorette inte haft så värst mycket fostervatten att simma i, dessutom hade hon skitit ner vattnet så det var bara en grön kladdig sörja.... Mmmmmm mysigt... 

Hur som haver så fick jag följa med till angänsande rum och se på när läkarana kollade att allt var som det skulle med juniorett. J blev ihopsydd och jag han få en skymt i korridoren av henne när hon kördes iväg till uppvaket.
Juniorette placerades i min famn och vi fick gå tillbaka till vårt rum i väntan att få ett nytt uppe på en annan avdelning.

Här stod jag nu själv med en liten bäbis i famnen, J fanns inte vid min sida utan någonstans i det stora sjukhuset.  Så småningom fick vi gå upp och hälsa på J och hon fick ha juniorette på bröstet en stund. Efter ett kort besök, gick jag och juniorette ner och packade ihop sakerna och blev sedan visade till vårt nya rum där vi skulle bo de närmaste dagarna. Nu har ett år gått, det gick snabbt. Men om jag tänker tillbaka på när hon var så liiiten så känns det som en evighet.

Nu ligger hon i sin vagn och sover sin förmiddagslur. Min lilla skruttis, grattis på föselsedagen!

Sjuk?

Det har varit en seg dag idag. Juniorette har inte visat upp sin bästa sida och jag funderar nu på om hon håller på att bli sjuk. Hon har varit lite varm och ganska hängig, men käkat och druckit bra, precis som vanligt. Nu sover hon iallafall igen, skönt med lite paus. Hoppas hon vaknar lite piggare och lite gladare.

RSS 2.0