Jo, jag är vid liv...

Det har varit tyst här hos mig under en längre tid. Orken och inspirationen har lyst med sin frånvaro. Då var det lika bra att ta ett par dagars timeout!

Nu är vi back in business!

Det har blivit en hel del pulkaåkning sista veckan, bilden nedan är från i torsdags då jag och juniorette blev insnöade. Vi kunde faktiskt knappt ta oss fram med pulka. Under natten hade det nämligen snöat och blåst en hel del, så snön låg i drivor och ingen plogbil så långt ögat nådde.Men en liten pulkapromenad blev det!

Petter - Fast för evigt

Petter har släppt en ny låt inför kommande albumet.
Jag har alltid och kommer alltid att vara helt torsk på Petter. Han är enligt mig en av sveriges bästa musiker, punkt slut!

Jag är som ett barn på julafton som inväntar tomten. Det har varit nedräkning i ett par veckor nu inför release, problemet är bara att jag har inte en fetaning om när släppet sker. Men det borde ju vara inom de närmaste månaderna. Kan vi gissa någon gång under första kvartalet?


Feber

Natten var ingen lek, juniorette vaknade stup i kvarten och gnällde alternativt grinade. Någonting var inte helt hundra. Natten blev till gryning som blev till morgon, juniorette vaknade från sin ytsömn, glad!

... ungefär 4 minuter sedan brast det...
Hon grinade och grinade... och grinade... och grinade...
Hennes panna var varm och jag tog tempen på henne och visst hade hon feber!

Vi satt uppkrupna i soffan tillsammans, hon var lugn i min famn. Jag hade satt på I drömmarnas trädgård som vi spelat in på den inspelningsbara digitalboxen.

Juniorette gnydde till och plötsligt satt vi där, nedspydda...

Jä, jä ingen fara på taket... Upp och torka av, slänga in allt i tvätten. Juniorettes panna var ännu hetare, fram med alvedon och ner i soffan.

Makka Pakka, Iggle Piggle och gänget hade en lugnande effekt. Vi satt där i soffan i en timme. Juniorette började pö om pö komma tillbaka till sitt rätta jag. Efter en stund satt hon upp i mitt knä och kommenterade det som skedde på tv:n, precis som vanligt.

När programmet var slut så var hon relativt okej, om än lite slö och ville gärna att jag skulle ha henne nära. Nu sover ialafall det lilla livet. Vi får se vad eftermiddagen har att bjuda på.


Lattefarsa

Morgonen grydde, jag och juniorette gav oss iväg till bussem som skulle ta oss till civilisationen. När man inte har någon som helst rutin på att ta sig in til stan, har man ingen koll på hur lång tid saker tar. Detta resulterade att jag och juniorette var 40 minuter tidiga till medborgarplatsen där vi skule träffa vårt sällskap för förmiddagen.

Jag och juniorette tog oss en sväng runt kvarteret. Jag hann inte mer än runt gathörnet så stötte vi på tre narkomaner som stod och dealade över dagens förmodligen första fix. De brydde sig inte nämnvärt över att Svenssons passerade dem med en armlängds avstånd. Svensson å sin sida brydde sig inte nämnvärt över de förfallna själarna heller. Det är konstigt, för ett år sen skulle jag inte reflektera över den förfallna trion, men nu när jag inte rör mig i stan längre blev det en större deal än vad det egentligen är. En sådan händelse tillhör gatubilden på ett sätt (beror iofs på i vilka kvarter man rör sig kring).

Vi trampade vidare och dödade 40 minuter genom att gå längs minnenas aveny. Det var många tankar från back in the days som kom och hälsade på under vår promenad.

40 minuter senare slöt vi upp med vårt sällskap. Vi promenerade Götgatan ner och hamnade på ett fik i skatteskrapan. Två lattefarsor som pratade om ditten och datten, jäntorna satt med vid bordet iaktog varandra en stund för att sedan även de språka sinsemellan mumsades på frukt, majskrokar och russin mellan varven.

Förmiddagen gick snabbt och snart så satt jag och juniorette på tåget hem mot förorten igen.

Imorgon blir det till att vara hemma och inte göra ett smack, möjligen ska jag dra ihop en Play-Doh deg och göra lerfigurer med juniorette.

Öppna förskolan

Jag är matt i kroppen och huvudet dunkar. Tänk vad en förmiddag på öppna förskolan kan göra med en. Vi promenerade upp till ÖF vid nio och gick därifrån strax efter elva. Juniorette var i turbospeed typ 1 timme och 50 minuter av tiden och shit va hon snackade med allt och alla.

Själv var jag nog lite avvaktande, spanade in läget lite. Det var jag och 17(!!) morsor med tillhörande barn, efter ett tag gled det in två pappor till, skönt. Det var lite tjatigt att bara lyssna till menssnack, barnafödande och  foglossning.

Kontentan av det hela att jag träffade en pappa som är ledig hela våren och vi styrde upp en dejt om en vecka på öppna. Helt kalas!

Imorgon är det dags att dra in till söder och träffa en kompis som också är hemma med sin dotter. Det blir nog att valla barnvagn på södershöjder och dricka Latte... Sweeeet!

Tankar kring bloggen

Känner att jag är inne i en period då jag känner ett stort måste att jag ska skriva varje dag i bloggen. Det var var inte riktigt det jag tänkt mig. Min tanke var nog att jag skulle föra typ anteckningar vad som rör sig i huvudet när man är pappaledig, juniorette och hennes utveckling, iaktagelser i vardagslivet etc.

Nu blev det stora måstet ett enkelt "jag skriver imorgon". Möjligen kommer det bli lite mer sporadiska varannandags inlägg eller varje dagsinlägg. Jag vet inte just nu, jag gör nog som vanligt och låter dagskänslan guida mig.

Förövrigt så måste jag ju säga att juniorette är så söt. Nu har hon lärt sig hur katten låter när den mjauar. Det är nog det sötaste mjauandet som jag hört. Det går rakt i i hjärtat.

Idag började hon även göra slängkyssar, oooootrooooooligt sött!

Gnatt på er!

Fredagskväll

Juniorette har varit lite kinkig i dag, men i det stora hela så har hon varit nästan precis som vanligt och utan feber. Skönt!

Nu ska jag peta ihop ett V75 system för 400 spänn...

Juniorette är äntligen vaccinerad!

Som Gert Fylking skulle uttryckt sig....Äntligen!
Igår och idag har juniorette käkat sina mål utan att se på reklam!!!! Idag hade vi inte ens på tv:n när vi åt, otroooligt skönt.

Vi har även varit uppe och tagit den berömda sprutan, eller juniorette tog den och jag sket i det. Så länge hon har den så är det cool. Hon var superduktig och hanterade det hela med lugn, i och med att hon reagerat på ägg så var det en himla procedur att få sprutan.

  • 13:20 vi ankommer till sjukan
  • 13:30 vi har tid för att få ta sprutan
  • 13:50 vi får först nu träffa en sjuksyrra som gör pricktest för svinis
  • 13:55 - 14:10 väntan på pricktestresultat
  • 14:10 Syrran kommer och kollar läget, inget utslag.
  • 14:15 vi får träffa en läkare som ska oklla att juniorette är frisk och informera om sprutan
  • 14:25 vi får träffa syrran igen och nu får juniorette sprutan, lugn som en filbunke...
  • 14:30-15:00 observationstid för att se om juniorette får någon reaktion på sprutan.
  • 15:00 allt lugnt och därmed hemgång.

Pulkapromenad och stundande svinis

Imorgon är det dags, juniorette ska få den beryktade sprutan. Hoppas allt går bra och att hon inte blir dålig av den. I förmiddags gick vi en långpromenad i skogen, eller rättare sagt jag gick, juniorette åkte pulka. Jag hittade en stig in i skogen som jag inte gått förrut, så det blev till att undersöka vart den tog vägen, 40 minuter senare styrde vi kosan hemåt.

Till middag lagade jag världens godaste Tom kha gai (Kycklingsoppa a'la thaistyle). Den blev sviiiinigt bra om jag får säga det själv...

Saknad

Jag trodde inte det skulle ske, men idag kände jag för första gången att jag saknar mitt jobb. Jag saknar inte mina arbetskamrater utan jag saknar "mina" kids och det jag gör om dagarna. Jag och juniorette skulle åkt och hälsat på ihöstas, men då kom svinis och satte stopp för det.
Nu är det ny termin, juniorette får sin spruta på torsdag och när hon fått den så ligger vi i startgroparna för att åka till mitt jobb.

Att jobba på en skola har sina fördelar, jag vet att på min skola så sitter det minst 26 elever som längtar ihjäl sig efter mig. Mina kids som jag har haft sen de var 6 år, i år fyller de 9. Shit, tiden går så fort...och i år fyller juniorette redan 2... Visserligen om 8½ månad med ändå...

Förkylningen är ett faktum...

Hur mycket snor kan en sådan liten näsa producera?
Juniorette är förkyld, givetvis ska vi ta svinissprutan på torsdag och då ska man ju inte ha feber två dagar innan sprutan ska tas... Så imorgon ger jag mig fan på att ungen kommer att ha feber...

Maten går det si och så med just nu. Det måste vara reklam påtv:n för att juniorette överhuvudtaget ska titta på det som serveras. Men hey, jag ska inte klaga, det finns säkert dom som har det värre...

Dokusåpaberoende!?

Så då var jag tebax igen. Det här bloggandet har blivit lite sporadiskt sen julhelgen. Men men, nu är det nya tag.
Igår var vi i grannförortens centrum och handlade lite kläder till juniorette och gårdagskvällen var det softa framför tvn och Robinson.


Vete fan vad jag tycker om Robinson egentligen. Det har nog trots allt tappat sin charm eller så har jag blivit kräsen då jag följer Survivor som går på Tv400 på lördag och söndagsmornarna. De där amerikanarna de vet hur de ska pakta och spela fult! Me love!

I dokusåpornas vagga då vi hade Robinson, Baren , Bigbrother, Villa Meduza och tillslut Farmen följde jag allihopa slaviskt. När det var som värst kollade jag på två samtidigt och spelade in en. Snacka om dokusåpaberoende...

 

Nu är det ju även så att jag fastnat i någonting som jag aldrig trodde att jag skulle fastna i... Jag är för gammal för det... Men som dom säger på tv... Du vet att du vill kolla...


Vi snackar asså Paradise Hotel...


Jaja, det är väl bara att inse att man sitter i skiten igen...

Gäääsp

De bidde Let's dance och rödvin.... Det får tala för sig själv... :-)

Ägg no more...

Upp i ottan och iväg mot sjukan. Vi kom dit i god tid och fick efter en stund efter ankomsten träffa en överläkare och fick en pratstund om och kring juniorette. Sedan var det dags för pricktest och kolla om fröken verkligen var känslig mot just ägg.

Juniorette sa inte ett pip när sjuksyrran gjorde pricktesten på hennes lilla underarm. Hon var så duktig!
In i väntrummet i 15 minuter och vänta på resultat. Juniorette led inte ett dugg utan hade latjolajbanlådan hela dagen i väntrummet bland leksakerna.

15 minuter senare visade det sig att juniorette är känslig för just ägg, inte jättekänslig, men hon fick iaf ett utslag där syrran pickat hål för ägg. Jä jä, läkaren pratade lite till om vad som vi bör tänka på nu när juniorette tydligen är äggallergiker.

Vi passade även påatt boka tid för svinsprutan åt juniorette, den 21 jan är det dags!

På topp! ...eller inte

Jag har ont i halsen...
Juniorette är snorig och förkyld...

Vilken tur att vi båda är på topp inför mogondagens läkarbesök. Konstigt att man alltid blir dålig när man har något viktigt att uträtta. Men men, det är bara att masa sig iväg till doktorn för att kolla upp juniorette och hennes äggallergi.

Åldersnojja?

Jag känner mig inte särskilt gammal, men...

-Är man fortfarande ung när man sitter och tittar på Minnenas television med Arne Weise och verkligen minns de program han visar?

-Är man fortfarande ung när det var 15 år sen man ryckte in i lumpen och det var dessutom obligatoriskt?

-Är man fortfarande ung när man kommer ihåg hur det var före mobiltelefonens tid?

- Är man fortfarande ung när man när man är inne på  femte året av att prenumerera på Allt om mat?

-Är man fortfarande ung när man kommer ihåg hur man stod och mimade till Abba på klassens timme?

Shit, undrar om jag börjar få åldersnojja?
Om tre månader kommer jag vara närmre 40 än 30.... Creeepy....
Junorette har käkat ordentligt idag. Vi serverade henne en burk spaghetti & köttfärssås och den gick ner... Det är det första ordentliga portionen med kött hon har käkat...ever!

Juniorette har även gått runt och låtit som en hund här hemma.
-Hur låter hunden frågar man.
-Hou hou svarar junoriorette
Sjukt gulligt!

Sen att hon kallar mig för mamma i tid och otid det är just nu någonting jag bortser ifrån... :-)

Imorgon då...

Oj va jag har blivit slarvig att skriva... Får väl ta och skylla på att jag haft svärföräldrarna här i ett par dagar.

Juniorette har kommit in i någon jag vill inte sova min normala middagslur fas. Halvkul om jag får säga. Idag var det tredje dagen som vi fick nästintill tvångssöva den unga damen, om vi ville att resterande dagen skulle bli okej. Junorette somnade tillslut efter ca 40 minuter, och kvällen blev kalas!

Ettor och nollor, eller årets första dag...

Jaha... så hände det igen.
Här sitter man nästan klar med ett långt inlägg om nyårsafton och dagens förehavanden... Vad händer?
Jo det kan jag berätta... Hela J-vla inlägget försvinner....puts väck! Ghaaaaaaaa!

Jäjä, tar det kort istället.
Gårdagen:
själva, trevligt, wii bowling, fyrverkerier....

Dagens förehavanden:
Promenad, besök av familjen radhus, juniorette glad :-)

Tror faktiskt att mitt ursprungs inlägg var mycket roligare att läsa än detta.... Lägger upp en bild på mig och juniorette som kompensation...
RSS 2.0